Zašto lideri “šestorke” ne piju domaću vodu?

Udruženje poljoprivrednika u BiH (UPBiH) u saopćenju za javnost navodi da je neshvatljivo da se lideri stranaka “šestorke“ na svom sastanku odlučuju slikati pored boca s uvoznom vodom.
Slike sa sastanaka lidera stranaka „šestorke“ na kojima se jasno vidi kako su posluženi vodom iz uvoza, kako se dodaje, više od hiljadu riječi govore o odnosu koji spomenuti lideri pokazuju prema domaćoj proizvodnji.
– S obzirom  na to da su prilikom sastanaka „šestorke“ oči javnosti usmjerene, sa posebnom pažnjom, na stranu vodu i ostale proizvode na stolovima za kojima sjede lideri, smatramo to svojevrsnom antireklamom za domaće proizvode, odnosno direktnom promocijom stranih proizvoda koje mi u BiH možemo da proizvodimo – dodaje se u saopćenju.
UPBiH apelira na sve političke lidere u BiH i na organizatore takvih sastanaka da nešto nauče od građana BiH koji su osjetno povećali svoju svijest o važnosti kupovine domaćih proizvoda, te da zbog njihovih prava koja ostavruju putem mirovina, invalidnina i sl., koriste, a samim tim i reklamiraju domaće proizvode na svojim susretima.
-Budući da su lideri stranaka „šestorke“ i sami odrasli na bosanskoj i hercegovačkoj vodi, pozivamo ih da se vrate domaćoj vodi jer ona, ne samo da ne zaostaje za kvalitetom vode iz uvoza, nego je u mnogo čemu bolja, korisnija i zdravija, dok će privreda i građani imati nemjerljivu korist – navodi predsjednik Udruženja poljoprivrednika u BiH Miro Pejić.

indikator.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close