LifestyleModa i ljepota

„Zašto kur.e nazivate starletama?“

U svom prvom tekstu kao “pisac iz sjenke” postavljam vrlo jasno i za neke možda provokativno pitanje, zašto kurve nazivate starletama? Mislim da odgovor leži tu negdje blizu ali nikako da ga pronađem, a vjerujte mi, volio bih. Prva najveća starleta koja je definitivno pokrenula cijelu priču jeste američka kurva NO:1 Kim Kardashian.

I nemojte misliti da je riječ kurva psovka i da sam prost, jer nije tako. Ta riječ se spominje i u Bibliji. Dakle, od gospođice Kardashian riječ starleta je poprimila globalno značenje i od jednom sve te silne djevojke koje su se nekad nazivale prostitutke, kurve, sponzoruše sada su postale starlete. Sada je IN biti starleta. Dakle biti IN je biti kurva. Ok, možda sam ja lud, mislim, il je cijeli svijet lud il sam to ipak ja.

Ludost ide toliko daleko da se se djevojke danas same nazivaju starletama, znači priznale su da su kurve javno. Dobro. Da vidimo šta rade te starlete i čime se bave. Primjetićete jedan šablon, vodeće srpske starlete ili kurve (neću ih poimenično nazvati) uglavnom rade isto. Imaju medijskog prostora u raznim novinama ali i televizijama, gotovo da ne prođe dan a da neko ne spomene u novinarskom članku riječ starleta i njihove gole slike. Starletama je njihovo tijelo jedini adut i izvozni brend, od svojeg tijela žive.

Da budemo iskreni, da prodaju pamet i znanje ne mogu jer im je vjerovatno broj štikli koje nose veći od IQ koficijenta inteligencije. Ali dobro, šta sad, ima i gorih stvari od starleti evo recimo Hitler, apokalipsa, Vulin u tangama. Zamislite samo to. No ako mislite da se starlete slučajno pojavljuju u medijima onda se grdno varate.

Ove djevojke imaju svoje menadžere, naravno s obzirom da su kurve postale starlete, tako su i menadžeri ustvari nekad bili nazivani makroi. Ti njihovi menadžeri im plaćaju termine i članke u novinama, raznim časopisima.

Ali šta je potrebno da bi se izašlo u novine? Ništa posebno 400 evra novinaru u džep i namjerno napravljeni skandal. Naravno ovo važi za djevojke koje imaju šta da pokažu, silikoni u grudima od kojih bi bilo dovoljno popuniti sav prostor na pločicama u kupatilu i ten koji je mjesecima stican u “mučenju” u solarijumima po Beogradu. Ako ste brka koji jede burek i radi u nekom magacinu ili ste sudent i dijelite letke u Knez Mihajlovoj onda da bi izašli u medije morate ubiti prvog komšiju ili da masturbirate u javnosti dok ne dođe policija. Iskreno, ne preporučujem to.

Nemojte misliti da ovi menadžeri bacaju pare bezveze, jeste da oni u početku ulažu na hiljade eura ali nakon ovog skupog marketinga za ove starlete se lijepe uticajni biznismeni, mladi i prebogati sportisti, tatini sinovi i razni drugi koji ima ju više para nego prostora u džepovima gdje će ga staviti. E onda kada starlete dobiju novac od svojih “momaka” ili stan, kuću, kola e onda se starlete odužuju i svojim menadžerima daju procenat.

Ali koga kriviti? Medije što na sve načine promovišu ideju o kurvama i kako je to moderno ili sam narod. Šta mislite šta je najčitanije u domaćim online medijima? Upravo članci u kojima se vide gole zadnjice, butine i seks scene. A novinaraima je u interesu veća posjećenost i tiraž. Dakle svi mi imamo dio odgovornosti u tome.

Naravno mnogi će reći da starlete neće novac već slavu. Nebi se reklo. Kraljica starleti Kim Kardashian iako ima milione i milione dolara riješila je da se javno obruka i ima seks sa nekim bogatim šeikom koji joj je ponudio milion dolara. Pa zar to nije kurva? Djevojka koja za pare daje svoje tijelo.

Zamislite samo onda na šta su spremne ove djevojke koje su tek počele “karijeru” i one koje moraju da se zadovolje sa samo hiljadama evra, a ne milionima kao Kardashian. Ako mislite da će promovisanje starleti biti brzo prošlost, onda griješite.

Prošetajte malo Beogradom, odite do klubova, splava ili samo se osvrnite oko sebe. Hiljade i hiljade djevojaka sjedi i čeka svoju šansu da postane starleta iako mnoge javno prozivaju dotične. Kao i mnogi muškarci što javno govore da im se one gade, a sve bi dali da budu sa njima i da pokažu kako im se može. Sve dolazi od nas samih! Ja rekoh svoje.

(Citajmuski.com/Slobodnimediji.com)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close