LifestyleZdravlje

Zašto je kefir toliko zdrav?

Evo kako kefir utiče na naš imunitet i opšte zdravstveno stanje. Ako ga ne volite, zavoljećete ga kad vidite koliko je zdrav!

“Konzumirajte namirnice bogate probioticima, za zdrav sistem organa za varenje”… Koliko puta ste to već čuli? Znate, dakle, da bi trebalo da jedete “dobre” bakterije, ali niste sigurni na koji način tačno one koriste vašem zdravlju?

Pa… uzmite, na primjer, kefir.

Kefir je fermentisani mliječni proizvod, iz “porodice” jogurta, ali nešto pitkije strukture. Možete ga konzumirati u različitim varijantama – “čist”, u smutijima sa voćem, ili uz dodatak meda, izmrvljene crne čokolade, ovsenih pahuljica… Sve to su dobre, zdrave kombinacije za ukusan i hranljiv doručak koji će vam dati neohodnu energiju za radni dan.

Ovaj napitak je prava “zvijezda velnes scene”. Moćan je izvor probiotika, živih bakterija koje čine da naš sistem organa za varenje radi kako treba. Iako u našim crijevima već žive milijarde bakterija, probiotici koje unosimo iz zdravih namirnica kao što je kefir, na primjer, omogućavaju da dobre i loše bakterije budu u zdravoj ravnoteži.

Konzumiranje fermentisanih mliječnih proizvoda bogatih probioticima pomaže i imunitetu, a pozitivno utiče i na naše emotivno stanje.
(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close