Zar je Premijer liga bolja od Bundeslige?!

Faruk Halilbegović nije pozvan u reprezentaciju

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će se ponovo okupiti u Sarajevu.

Razlog su pretkvalifikacijske utakmice s Grčkom 2. i 5. aprila, poslije kojih ćemo znati hoćemo li se uopće boriti za odlazak na smotru najboljih evropskih selekcija.

Mnogo nelogičnosti

Na najnovijem spisku, za razliku od prethodnog, nema Faruka Halilbegovića, koji briljira u dresu njemačkog Emsdetena.

Nekadašnji lijevi bek visočke i sarajevske Bosne u posljednje četiri utakmice, protiv Veclara, Flensburga, Magdeburga i Levena, imao je prosjek od sedam golova po meču, ali to, ipak, nije bilo dovoljno za poziv u državnu selekciju.

– Osjećam se odlično i dobro mi ide u posljednje vrijeme. U prošlom kolu proglašen sam najboljim igračem na poziciji lijevog beka i to u konkurenciji jednog Knera (Kneer), Rnića… Naravno da sam ponosan što sam našao mjesto u društvu s Egertom, Romerom, Vujinom…- govori Halilbegović.

Mnogo je nelogičnosti pratilo ovog igrača tokom čitave karijere. Kada je igrao za Bosnu Visoko, redovno je dobivao pozive selektora Halida Demirovića.

Pojačavši svojevremeno sarajevsku Bosnu, najavljen je kao veliko pojačanje, ali je ubrzo stavljen u zapećak. Sada, kada briljira u Njemačkoj, nema ga u reprezentaciji. Apsurdno ili ne, ispade da je Premijer liga BiH bolja od Bundeslige.

Zadovoljan igrama

– Ne znam šta bih rekao o svemu. Ne želim se nametati preko novina, ali zaista ispade tako. Nejasno mi je. Sada, kada igram u životnoj formi, nisam pozvan, a bio sam tu 2006. godine.

Selektor me je nakon jedne utakmice sačekao i rekao mi da je prezadovoljan mojim igrama i kako mu je drago da ima bundesligaškog beka, ali mi se poslije izvinjavao što me nije pozvao. Ja sam rekao da nema potrebe da mi se izvinjava, jer je njegova zadnja. Meni ostaje da nastavim trenirati i raditi kao što sam i do sada pa možda opet nekada dobijem poziv – iskren je Halilbegović.

Idealni tim

U prilog tome da Bosna i Hercegovina ima vrhunskog igrača u Njemačkoj, svjedoči i to što je Halilbegović izabran u idealni tim 27. kola Bundeslige na poziciji lijevog beka.

Društvo mu prave veličine kao što su Marko Vujin, Torge Johansen, Anders Egert, Iker Romero…

AVAZ

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close