Zapečaćeno deset objekata na području ZDK

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH jučer su u popodnevnim i kasnim noćnim satima izvršili inspekcijski nadzor kod 33 porezna obveznika na području Zeničko-dobojskog kantona i zbog utvrđenih nepravilnosti zapečatili deset objekata, u kojima je zatečeno devet neprijavljenih radnika, javlja Fena.

U toku kontrola izdato je deset rješenja o obustavi poslovnih aktivnosti i deset rješenja o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti.

Zapečaćeno je pet uplatnih mjesta priređivača igara na sreću klađenjem zbog priređivanja igara na sreću koje su u skladu sa Zakonom o igrama na sreću i zabavnim igrama zabranjene u Federaciji BiH.
U Visokom je zapečaćeno po jedno uplatno mjesto kladionica  Bet Live, Petica Plus i Millennium, a u Kaknju jedno uplatno mjesto kladionice Sport Plus i jedno uplatno mjesto kladionice BH Play, u kojoj je također zatečen i jedan neprijavljeni radnik.
Zbog rada bez odborenja zapečaćena su dva ugostiteljska objekta – SUR Galerija u Visokom i UR Plava laguna u Kaknju, dok su zbog angažovanja neprijavljenih radnika, neplaćanja doprinosa, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja i drugih nepravilnosti zapečaćeni caffe bar Boem u Kaknju te caffe bar pizzeria Denaro i SUR pivnica Labineca u Zenici.
Kontrolama su obuhvaćeni objekti za koje prema obavještajno- istražnim podacima postoje saznanja da rade bez odobrenja nadležnog organa, da angažuju neprijavljene radnike, ne plaćaju doprinose, ne poštuju odredbe Zakona o fiskalnim sistemima, Zakona o doprinosima, Zakona o porezu na dohodak i Zakona o priređivanju igara na sreću i zabavnim igrama.
Porezna uprava Federacije BiH i u narednom periodu nastavit će kontrole poreznih obveznika na području Federacije BiH.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close