Zapečaćeno 10 objekata u ZDK, a u Visokom 4

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su 23.10.2013. godine u popodnevnim i kasnim noćnim satima izvršili inspekcijski nadzor kod 33 porezna obveznika na području Zeničko-dobojskog kantona i zbog utvrđenih nepravilnosti zapečatili 10 objekata u kojima je zatečeno devet neprijavljenih radnika. U toku kontrola izdato je 10 rješenja o obustavi poslovnih aktivnosti i 10 rješenja o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti.

Zapečaćeno je pet uplatnih mjesta priređivača igara na sreću klađenjem zbog priređivanja igara na sreću koje su u skladu sa Zakonom o igrama na sreću i zabavnim igrama zabranjene u Federaciji BiH. U Visokom je zapečaćeno  po jedno uplatno mjesto kladionica: „Bet Live“, „Petica Plus“ i „Millennium“, a u Kaknju  jedno uplatno mjesto kladionice „Sport Plus“ i jedno uplatno mjesto kladionice „BH Play“ u kojoj je također zatečen i jedan neprijavljeni radnik.

Zbog rada bez odborenja zapečaćena su dva ugostiteljska objekta: SUR „Galerija“ u Visokom i UR „Plava laguna“ u Kaknju, dok su zbog angažovanja neprijavljenih radnika, neplaćanja doprinosa, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja i drugih nepravilnosti zapečaćeni caffe bar „Boem“ u Kaknju, te caffe bar pizzeria „Denaro“ i  pivnica „Labineca“ u Zenici.

Kontrolama su obuhvaćeni objekti za koje prema obavještajno istražnim podacima postoje saznanja da rade bez odborenja nadležnog organa, da angažuju neprijavljene radnike, neplaćaju doprinose, nepoštuju odredbe Zakona o fiskalnim sistemima, Zakona o doprinosima, Zakona o porezu na dohodak i Zakona o priređivanju igara na sreću i zabavnim igrama.

Porezna uprava Federacije BiH i u narednom periodu nastavit će kontrole poreznih obveznika na području Federacije BiH.

www.magazinplus.eu – PU F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close