Kultura življenjaLifestyleShowbizVisoko

Zanosna Džejla Glavović – Očuz dominirala crvenim tepihom na otvaranju SFF-a

Foto: Marko Jovančić za Bonjour

U DRUŠTVU SUPRUGA

Naša najuspješnija manekenka, nositeljica titule Miss Earth za 2002. godinu, zaštitno lice modne kuće Astra Borovo, te zaštitno lice renomiranih regionalnih i svjetskih brendova i vlasnica modne agencije Swan Model Management Džejla Glavović Očuz izdominirala je na crvenom tepihu na otvaranju 28. Sarajevo Film Festivala.

Džejla je na crveni tepih stigla u pratnji supruga Mahira Očuza, bh. poduzetnika.

Briljirala je u haljini koju potpisuje Belma Tvico. Težnja Belme Tvico da rekonstruiše prošlost u postmodernu sadašnjost prisutna i njezinom radu od samog kreativnog početka.

Tvico se kontinuirano poigrava historijskim referencama, ali i prirodom ─ baveći se čovjekovim odnosom prema prirodnom svijetu, nesputanim pokretom, te prirodnim oblicima i kalupima koje pokušava pretočiti u modni dizajn. Upravo je to slučaj sa haljinom Nile. Haljina evoluira iz stanja potpunog mirovanja u voluminozne talase tamnoplave, ljubičaste i pastelno ružičaste boje, cvjetajući graciozno svakim novim pokretom.

Svjedočimo lepršavoj fluidnosti dok se ovaj uzorak, baš poput riječnog toka, pretvara u beskonačnu kombinaciju linija i oblika. Nile oživljava ideju o visokoj modi ─ dijalog između poezije i romanse, zamršeni labirint u kojem se gubi sadašnji trenutak, a budi bezgranični pejzaž za maštanje. Jedini princip egalitarnosti koji vidimo u Nile jeste stremljenje dizajnerice da u svakoj ženi probudi želju da sanja. Obavijena slojevima delikatnog svilenog materijala u koje su utkane lakoća i tišina postojanja, u haljini Nile ona korača slobodno. Predimenzionirani korzet dodatno ističe izduženu siluetu i naglašeni struk, osmišljen na način da glorificira ljepotu žene i pruži svojevrstan štit od vanjskog svijeta. U savršenom sinhronicitetu sa prirodom, Nile se podjednako prilagođava tijelu i okolini, imitirajući ljudsku kretnju koliko i fleksibilnost vode, tvoreći pri tom raskošnu poeziju pokreta.

Džejla je izgled upotpunila ekskluzivnim nakitom Quraishi. Za make-up se pobrinio Marko Nikolić, dok je za frizuru bio zadužen EN studio. Džejlin suprug, Mahir nosio je odijelo iz posljednje kolekcije domaćeg brenda Dresscode.

klix

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close