‘ZAJEDNO U DRUŠTVO ZA SVE’

U sklopu programa Federalnog ministarstva rada i socijalne politike BiH u toku je federalni program izrade akcionih planova u ostvarivanju ciljeva u oblasti invalidnosti. U sklopu tih aktivnosti provodi se KAMPANJA pod nazivom ,,ZAJEDNO U DRUŠTVO ZA SVE”.
Kampanja je pokrenuta od strane devet udruženja osoba sa invaliditetom na nivou SBK/KSB koje čine KOALICIJU OOSI, KOORDINATORICA KAMPANJE JE GOSPOĐA BISERKA BOŽIĆ.
U sklopu ove Kampanje provoditi će se promocija izrade lokalnih akcionih planova na nivou SBK/KBS. Jedan od prioriteta u programu ostvarivanja strategije u oblasti invalidnosti jeste da se izvrši promocija u podizanju svijesti javnosti i cjelokupne društvene zajednice o potrebama i problemima osoba sa invaliditetom.
I ovaj promotivni spot je nastao kao kreativna ideja da se postigne cilj o podizanju svijesti i uvažavajućem odnosu prema osobama sa invaliditetom.

Ideja Biserke Božić, koordinatorice projekta Kampanje da se ide u toku sa savremenim trendovima promovisanja aktivnosti , navela je scenaristicu promotivnog spota, Vernesu Manov, da na kreativan, a istovremeno i na način koji opisuje konkretne situacije iz života, izrazi misao o cilju koji se Kampanjom želi postići, a to je da se stvori društvo za sve građane!
KAMPANJA I NOSI NAZIV “ZAJEDNO U DRUŠTVO ZA SVE” ŠTO JE OSNOVNA IDEJA CJELOKUPNOG PROGRAMA.
Aktivnosti se provode pod pokroviteljstvom FEDERALNOG MINISTARSTVA RADA I SOCIJALNE POLITIKE BIH.

 

Prometej.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close