Zajednički dan osnovnih škola

Na posljednja dva sastanka Aktiva direktora osnovnih škola općine Visoko donijeta je odluka da se ove godine po prvi put organizuje zajednički dan osnovnih škola.

“Zamislili smo da sve škole učestvuju sa po dvije tačke i na toj manifestaciji bi samo proglasili učenike generacija. Tako da je to jednostavno zamišljeno da se svaka škola predstavi, da pokaže najkvalitetnije tačke slobodnih aktivnosti odnosno rada i da vidimo koji su to najbolji učenici generacije koji su završili prvo devetogodišnje školovanje. Jedinstveni dan škole bi se trebao održati 25. maja, a u večernjim satima smo predvidjeli druženje prosvjetnih radnika općine Visoko. Došlo je do promjena, godinama su mnogi otišli u penziju, tako da ćemo na ovaj događaj pozvati sve penzionere ali i nove radnike da se na jednom mjestu svi sastanemo i upoznamo, razmjenimo mišljenje kako se nekad radilo a kako dana. Prvenstveno, cilj je druženje i upoznavanje prosvjetnih radnika”, kazao je Senad Zukan, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola.

Za ovu zajedničku manifestaciju neophodna je pomoć Općine i privrednih subjekata. Uz ovu aktivnost organizacije zajedničkog dana škole, marljivo se radi i na provođenju tendera za maturalne ekskurzije osnovnih škola, priprema svjedočanstava za deveti razred, a za 7 dana stiže tzv. proljetni raspust. Učenici će odmarati, a nastavnici provoditi aktivnosti prema planovima i programima škola.

RTV Visoko/ViPromo

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close