Zadružni savez BiH i F BiH u posjeti premijeru ZDK

U sjedništu Zeničko – dobojskog kantona na radno-konsultativnom sastanku su bili predstavnici Zadružnog saveza Bosne i Hercegovine i Zadružnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine. Predsjednik Zadružnog saveza Bosne i Hercegovine Zihnija Bošnjaković te predsjednik Zadružnog saveza FBiH Husein Hasić u razgovarali su sa premijerom ZDK Munibom Husejnagićem i ministrom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Bojanom Bošnjakom, o načinima unapređenja rada poljoprivrednih zadruga.
Od strane predstavnika zadruga podržana je akcija revizije udruženja registrovanih u ZDK koja se bave poljoprivredom u cilju sređivanja stanja u ovoj oblasti. Na taj način steći će se prava slika o aktivnim udruženjima koja se bave poljoprivredom. Iskorištena je prilika da se razgovara i o drugim problemima sa kojima se susreću zadruge na teritoriji Bosne i Hercegovine. Dogovorena je stalna saradnja i kontakt sa predstavnicima zadrugara u cilju poboljšanja statusa poljoprivrednika.
Na ovom susretu je konstatovano da poljoprivrednici koji djeluju u okviru poljoprivrednih zadruga okupljenih u Zadružni savez Federacije Bosne i Hercegovine i Zadružni savez Bosne i Hercegovne mogu biti dobar primjer organizovanja.

www.magazinplus.eu – Press ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close