Za odabir najbolje ponude financijskog i telekomunikacijskog sektora u BiH

Navršava se prva godina od kada su članovi tima komparacio.ba na on-line raspolaganju korisnicima za sva stručna objašnjenja o ponudama unutar pet značajnih industrija bosanskohercegovačke privrede – bankarstva, osiguranja, leasinga, mikrokreditnih organizacija i telekomunikacijskih operatera.

Prvi bh. sveobuhvatni portal komparacio.ba, je nastao zahvaljujući stručnjacima iz finansija i programiranja, koji su svoje dugogodišnje iskustvo prenijeli u sadržaj portala i prezentirali ponude 50 ponuđača – 27 banaka, 19 osiguravajućih društava, 5 telekom operatera, 4 leasing kompanije i 4 mikrokreditne organizacije. Tokom prve godine poslovanja, komparacio.ba je prikupio više od 1100 proizvoda i usluga, različite kompleksnosti i funkcionalnosti, a korisnici su u mogućnosti da vrše pretrage na dva nivoa – osnovni, koji korisnicima odmah daje mogućnost izbora prihvatljive ponude, a detaljni nivo omogućava korisnicima da izmjenom pojedinih kriterija i funkcionalnosti unutar elemenata pojedinih proizvoda izaberu optimalna rješenja.
„Komparacio.ba je zamišljen kao pouzdan i neovisan, poslovni prijatelj i stručni savjetnik, a takva pomoć je svakako dobro došla. Ako uzmemo za primjer samo štednju, posjetiocima portala je otvoreno 2400 različitih kombinacija štednih proizvoda ili recimo 124 različita nenamjenska kredita i 24 zamjenskih kreditnih proizvoda. Ovo su samo neki od razloga zašto je broj posjeta u konstantnom porastu kao i broj klijenata koji su aplicirali za neki proizvod iz ponude,“ izjavio je Dino Osmanbegović, direktor PERSPECTA d.o.o., kompanije za finansijski konsalting, u čijem vlasništu je i portal Komparacio.ba.
Komparacio.ba daje mogućnost svojim partnerima, kompanijama ponuđačima, da oglase nove proizvode na portalu i na fer i konkurentan način istaknu njihove prednosti, ali portal je potpuno neovisan i na profesionalnoj distanci od svih ponuđača, jer je jedino tako moguće pružiti transparentno informacije korisnicima portala koje su im neophodne za izbor ili odluku proizvoda. Ova nezavisnost je potvrđena i potpisivanjem protokola sa Udruženjem za odgovorno upravljanje ličnim finansijama „U plusu“. Potvrda da su podaci korisnika zaštićeni i sigurni je i činjenica da je Agencija za zaštitu ličnih podataka u BiH izdala svoju saglasnost i odobrenje na sve zbirke podataka ovog portala.
Sadržaj portala se kontinuirano proširuje i nedavno je pokrenut Kompamagazin gdje svi posjetioci portala, bilo da su obični pretraživači ili profesionalci iz sektora uvrštenih ponuđača, mogu naći veoma interesantne informacije, korisne savjete i dobra objašnjenja određenih pojmova. Kompamagazin je organizovan u dvije glavne oblasti – jedna za opštu javnost i poslovne ljude (Život i novac, Posao i biznis, Imovina, Tehno i Savjeti) i druga, namijenjena stručnoj javnosti i medijima (Eksperti govore, Društvena odgovornost i Seminari).
U sadržaj portal su uključeni i drugi partneri: agencije za nekretnine, čije stambene jedinice iz ponude korisnici mogu pregledati, izračunati troškove njihove kupovine i uporediti uslove finansiranja iz različitih izvora.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close