-TopSLIDENogometSport

Za Anela Ahmedhodžića je danas poseban dan

Slavi 24. rođendan

Jedan od reprezentativaca od kojeg se očekuje da će već na ljeto ostvariti veliki transfer i zaigrati u Premiershipu je Anel Ahmedhodžić.

Ovaj sjajni defanzivac trenutno igra za Sheffield United, ali su u ovom klubu svjesni da će ga teško zadržati i naredne sezone.

Anel je i standardan reprezentativac Bosne i Hercegovine i praktično je nemogu zamisliti zadnju liniju bez njega jer igra zaista fantastično.

Večeras naša reprezentacija igra protiv Slovačke u gostima u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a za Ahmedhodžića utakmica dolazi na poseban dan.

Naime, on danas slavi svoj 24. rođendan, a obzirom na godine jasno je da je velika karijera ispred njega.

Najviše ponosan na Ahmedhodžića je naravno njegov otac, Mirsad Ahmedhodžić koji je dirljivom porukom čestitao svom sinu rođendan.

“Sine moj 24 si napunio, kada si se rodio, tada sam shvatio da si ti nešto najvrednije što sam ikada dobio u životu ako ja nisam uspio reko sam sam sebi ti ćeš uspjeti. Ti si moje jarko sunce, moj život, ti si moj lijepi dječak, ti si moja ljubav. Sa tobom sam naučio sve o radosti i sreći, tvoje dječije srce otkrilo mi je sve najvažnije i najvrednije tajne u životu. Ti si jedno savršeno biće, ti si jedno savršeno dijete, tvoj babo te voli najviše na svijetu i želi ti fantastičan život. Neka ti ovaj rođendan donese puno pozitivnih promjena u životu. Uskoro ćes postat babo i shvatit ćeš šta znači familija , od sveg srca ti čestitam! Neka ti je sretan rođendan”, napisao je otac Anela Ahmedhodžića.

Ahmedhodžić je do sada upisao 19 nastupa za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a jednom se upisao u strijelce.

Poslije Islanda je bio jako zadovoljan igrom i pobjedom.

“Taktički odlično odrađeno. Imali smo veoma mladu ekipu ali kao da smo igrali pet ili 10 godina zajedno. Igrali smo pametno”, rekao je Ahmedhodžić nakon meča, pa je dodao:

“Svi znamo kakav je Edin. Po meni jedan od najboljih napadača, ali dobro smo se danas snašli bez njega”.

“Bit će teška utakmica, ali ako budemo kao danas, onda je sve moguće”, dodao je.

sportsport

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close