Za 135 dana u Moštru ambulanta porodične medicine

Na temeljima buduće ambulante porodične medicine u Donjem Moštru, danas je potpisan Protokol o uvođenju izvođača u radove izgradnje ambulante.

(Ismar I. – vipromo.ba)

ambulanta-mostre2

Općinska načelnica Amra Babić i direktor Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) u BiH dr. Zulkuf Oruč su ozvaničili početak radova.

Prema riječima načelnice Babić, vrijednost građevinskih radova je 400.000 eura (oko 800.000 KM), a od 8 ponuda Tika se odlučila za najpovoljnijeg izvođača firmu “Rekson” Ilidža, firma koja je već radila slične zgrade.

“Od danas pa narednih 135 dana oni imaju rok da završe građevinske radove na izgradnji zgrade porodične ambulante u Moštru. Najvjerovatnije u mjesecu augustu će radovi biti završeni, nakon čega slijedi opremanje ove ambulante”, kazala je između ostalog načelnica Babić.

ambulanta-mostre1

Inače, temelji buduće ambulante su izljeveni prije pet godina i uloženo je oko 100.000 KM, ali do sada ništa više nije urađeno.
Već krajem kalendarske 2013. godine, stanovnici Moštra i okolnih mjesta moći će koristiti usluge ambulante porodične medicine.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close