-TopSLIDEPolitikaSvijet

Izraelske trupe ušle u Gazu, izveli lokalne racije

Izraelske odbrambene snage kažu da su pješačke snage i tenkovi danas ušli u teritorij Pojasa Gaze u lokaliziranim napadima kako bi očistili područje i locirale nestale taoce.

Prema vojsci, vojnici su skenirali i prikupili razne nalaze koji bi mogli pomoći u pokušaju lociranja nestalih.IDF kaže da su trupe također ubile niz “terorista” u tom području, uključujući ćeliju Hamasa koja je lansirala protutenkovske navođene projektile na Izrael. Trupe nisu ušle duboko u Gazu.

Glasnogovornik IDF-a kontraadmiral Daniel Hagari kaže da su oklopne i pješačke snage izvršile pretragu i”spriječile protutenkovske vođene projektile koji su se namjeravali infiltrirati na izraelski teritorij.

“Snage su pronašle nalaze koji bi mogli pomoći u pokušaju lociranja nestalih. Nastavit ćemo ulagati sve napore kako bismo pronašli svaki detalj o nestalima i taocim”, rekao Hagari.

Procjenjuje se da se u zarobljeništvu u Gazi nalazi 150 do 200 ljudi uključujući civile, ali i vojna lica. Hamas je saopćio da je dio zarobljenih poginuo tokom bombardovanja kojeg provodi Izrael.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close