-TopSLIDEVisoko

Gradonačelnik Mirza Ganić ugostio organizatore manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić ugostio je danas predsjednika Udruženja „Ars Tragovi“ Rasima Kadića, kao i članove udruženja i organizatore 19. po redu manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“ koja u srijedu počinje u Visokom.

– Drago mi je da Visoko ima jednu ovakvu kulturnu manifestaciju koja nas svake godine u ovo vrijeme pozicionira kao kulturni centar Bosne i Hercegovine. Mi stojimo iza ove manifestacije, podržavamo je i želimo da traje još dugi niz godina. Pored ove manifestacije podržavamo naše institucije kulture i udruženja, a u narednom periodu se nadamo da ćemo ući i u realizaciju uređenja i sanacije Gradskog kina, čime će i Teatar „Total“, ali i drugi entuzijasti dobiti još jedan prostor za rad i prezentovanje tog svog rada. – kazao je gradonačelnik Ganić.

U svoje ime, ako i u ime porodice Muzaferija gradonačelniku, ali i organizatoru manifestacije svih 19 godina, Rasimu Kadiću, se zahvalio i Jesenko Muzaferija, kazavši kako je i sam iznenađen da su „Dani Zaima Muzaferije“ uspjeli da potraju čitav niz godina, a što je posebno bitno da zadrže kontinuitet u kvaliteti sadržaja koje nude.
Gradskoj upravi Visoko i gradonačelniku Mirzi Ganiću se zahvalio i predsjednik Udruženja „Ars Tragovi“ Rasim Kadić.
– Zahvaljujem se gradonačelniku jer je prepoznao manifestaciju upravo onakvom kakva i jeste i po kojoj treba da se vidi Visoko. Istaknuo bih i odličnu saradnju sa Zavičajnim muzejom, Gradskim kinom i JU Centar za kulturu, sport i informisanje, kao i Teatrom „Total“ i Galerijom „Likum 76“ koju imamo sve ove godine i drago mi je da smo od ove manifestacije dobili jednu od najdugovječnijih manifestacija koje imamo u Visokom. – kazao je Rasim Kadić, a prisutni su na kraju pozvali sve ljubitelje umjetnosti da u narednim danima posjete programe ovogodišnje manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“.

visoko.gov.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close