-TopSLIDENogometSport

Sarajevo u derbiju srušilo Zrinjski, presudio je gol iz penala u finišu utakmice

Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u derbiju 7. kola Premijer lige BiH ekipu Zrinjskog rezultatom 1:0 te se tako smjestili na prvo mjesto na tabeli elitnog ranga bh. nogometa.

Obje ekipe krenule su izuzetno ofanzivno od početka utakmice, a u 15. minuti Mustafić je imao veliku priliku kada je Marić intervenisao. Već u narednom napadu uzvratio je Zrinjski, ali je prečka spasila Sarajevo nakon udarca Sabljića.

Uslijedio je period utakmice koji je pripao Bordo timu, a tada je najbliže golu bio Hasić koji je odlično šutirao iz daljine, ali je ponovo Marić bio na mjestu.

I finiš prvog dijela je pripao Sarajevu, ali nisu uspjeli kapitalizirati svoju bolju igru u prvih 45 minuta utakmice.

Za razliku od prvog poluvremena, u drugom su obje ekipe bile daleko opreznije bez mnogo rizika u igri pa su izostale velike prilike. Vrijedi izdvojiti tek pokušaj Tićinovića s jedne, odnosno Penarande s druge strana kada je njegov šut odbranio golman Marić.

Ritam utakmice su dodatno usporile izmjene pa kako se približavao kraj meča činilo se da su obje ekipe zadovoljne podjelom bodova.

Ipak, kada su svi čekali posljednji sudijski zvižduk Zlomislić je u svom šesnaestercu srušio Penarandu, a sudija Luka Biblija je bez puno razmišljanja pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Renan Oliveira za veliku pobjedu svog tima.

Sarajevo je večerašnjom pobjedom prestiglo Velež i smjestilo se na lidersku poziciju Premijer lige BiH s dva boda više u odnosu na drugoplasirani Velež. S druge strane, Zrinjski je na devetoj poziciji.

U narednom kolu Sarajevo gostuje Širokom Brijegu, dok će Zrinjski ugostiti Željezničar.

Rezultat i strijelac:

Sarajevo – Zrinjski 1:0 (Renan Oliveira pen. 88’)

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close