NogometSport

Milošević uoči duela s Luksemburgom: Neki debitanti će biti u startnoj postavi

Na Stade de Luxembourg danas je održana službena press konferencija “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice kvalifikacija za Euro 2024 s Luksemburgom.

Predstavnicima medija su se obratili selektor Savo Milošević i reprezentativac Rade Krunić.

“Sigurno je da će neki debitanti biti u startnoj postavi, ali naravno, ne možemo zamijeniti sve igrače, to bi bila prevelika promjena. Međutim, imamo dvije utakmice i sigurno će to biti šansa da svaki od njih dobije neku minutažu. To je i dobra prilika za one koji su do sad manje igrali, da pokažu koliko znaju i u kojoj mjeri mogu zamijeniti ove koji fale”, rekao je selektor pa dodao:

“Sutra će nam biti bitno da se pripremimo za igru na rezultat jer to će biti najvažnije u baražu. To je također nešto što mora da se utrenira. Sigurno da nam je sutra bitna utakmica jer moramo da imamo jasnu sliku šta je to što treba da radimo u martu. Siguran sam da će momci shvatiti ove utakmice ozbiljno i da ćemo ostvariti naše ciljeve.”

Krunić je izjavio da će reprezentaciji nedostajati dosta iskusnih igrača.

“Ipak vjerujem da imamo kvalitetnu reprezentaciju i na nama je da pokažemo koliko možemo. Ovo će biti odlični testovi za nas za buduće utakmice koje će nam biti veoma važne. Pristupamo predstojećim susretima sa velikom ozbiljnošću i sigurno je da ćemo sutra pružiti maksimum”, rekao je Krunić.

Podsjetimo, utakmica između Luksemburga i BiH igra se sutra s početkom u 20:45 sati.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close