Web stranice: Za bh. institucije 11. juli običan dan, jedino Vlada FBiH proglasila Dan žalosti

Danas je 11. juli, dan patnje, tuge i bola, dan žalosti u federaciji BiH. Dan kada će u kabur biti spušteno 175 tijela za kojima se tragalo 19. godina, piše novinska agencija Patria.

Ipak, oficijelne stranice bh. institucija ne odaju ničim da je danas Dan žalosti počevši od stranice Predsjendištva Bosne i Gercegovine, pa do stranica vlada kantona i općina.

Na stranici Predsjedništva BiH posljednja vijest koja je objavljena jeste da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović organizirao iftar za bh. reprezentativce i Adnana Ćatića, a tek u sitnom dijelu stranice pod rubrikom najave stoji da će Izetbegović i Željko Komšić, član Predsjendištva prisustvovati današnjoj dženazi.

Vijeće ministara BiH također nije bilo ažurno, pa predsjedavajući Vjekoslav Bevanda „još uvijek drži govor u Parlamentu BiH“.

Ni stranica državnog Parlamenta ne izgleda drugačije nego inače, a prepuna je aktuelnostima i aktivnostima poslnaika, tačnije njihovih putovanja.

Jedina internet stranica koja otkriva da je danas 11. juli je stranica Vlade FBiH na kojoj je prva vijest da je 11. juli Dan žalosti u Federaciji. Za razliku od Vlade FBiH, Parlament FBiH, tačnije njihova oficijelna stranica ne sadrži niti jedan sadržaj koji bi upućiva na činjenicu da je danas jedan od najtežih dana u BiH, ali i Evropi i svijetu.

I kako se mali uvijek ugledaju na velike, stranica Vlade Kantona Sarajevo na početnoj strani ima vijest strau najmanje dva dana, a pri tome niti jedom objavom ne vidimo šta se danas dešava u BiH i Potočarima.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close