Vučić: Pokušaj reformi na Balkanu gori od pakla

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da je svaki pokušaj reformi bilo gdje na Balkanu, bez razlike da li je riječ o Srbiji, BiH ili Hrvatskoj, “gori od pakla”, ali da je on apsolutno posvećen i vjeruje da će reforme započete u Srbiji biti uspješne.

“Naš posao je da uradimo domaći zadatak u naredne tri do četiri godine, a onda će na članicama EU biti da odluče žele li da prime Srbiju u članstvo ili ne”, rekao je Vučić.

On je za američku TV stanicu CNBC naglasio da je apsolutno posvećen provođenju reformi koje su prije svega usmjerene ka stvaranju povoljnije klime za poslovanje i privlačenje stranih investicija.

Vučić je najavio da će u narednim danima biti usvojeno više zakona, među kojima su zakoni o radu, privatizaciji, stečaju i planiranju i izgradnji.

“Reforme su odgađane decenijama i sada mora biti urađeno sve da bi bilo stvoreno bolje poslovno okruženje. Najvažniji zadatak je da stvorimo bolje uslove za poslovne ljude, za privlačenje novih investicija. Na putu smo ka EU i moramo da izgradimo atraktivno mesto za investitore iz inostranstva, i u stanju smo da to uradimo”, naglasio je Vučić.

On je rekao da Srbija u reformama neće čekati bilo kakvu podršku ili pomoć EU, već da će se sama uhvatiti u koštac sa teškim pitanjima.

“Suočavamo se sa jednim od najvećih fiskalnih deficita u Europi, što znači da ćemo morati da preduzmemo mjere za fiskalnu konsolidaciju, što će biti teško za naše ljude, ali, odlučni smo da to uradimo. Želimo da budemo dio EU kao zdrava zemlja, koja će moći da stvori bolju poslovnu klimu i ne očekujemo od drugih da riješe sve naše probleme”, poručio je premijer Srbije.

SRNA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close