-TopSLIDEPolitikaRegion

Vučić odobrio da doktori iz Sarajeva i Tuzle pomognu Novom Pazaru

Nakon jutrošnje objave, nakon mnogo poziva iz Novog Pazara upućenih direktno predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, odluka Ministarstva inostranih poslova je promijenjena i data je saglasnost da doktori iz Sarajeva i Tuzle mogu da dođu i pomognu iscrpljenim, umornim i bolesnim ljekarima bolnice u Novom Pazaru u misiji spašavanja života stanovnika Sandžaka.
Neću pomenuti čije su zasluge, ono što je najbitnije u ovom trenutku to je da je pritisak javnosti na Vladu Srbije urodio plodom a sve u cilju očuvanja života naših najmilijih.

Pored ove odluke, odobren je i dolazak ljekara iz Turske, tako da vjerujemo da će se do kraja ove radne nedjelje situacija stabilizovati, makar što se tiče broja potrebnih liječnika i medicinskog osoblja.

Zajedno sa stručnjacima iz Bosne i Turske radiće i 14 medicinskih radnika iz Kragujevca, Kraljeva i Beograda čiji se dolazak očekuje večeras.

Predsjedniče svih građana, moglo je ovo fino da se odobri u početku i bez bilo kakvih zabrana. Ovdje živi i radi 250.000 stanovnika ove zemlje, sa ličnom kartom i posošem Republike Srbije.

Maćehinski odnos države Srbije prema Bošnjacima, Srbima, Albancima, Crnogorcima i Romima u Sandžaku nisu europska vrijednost a multikulturalni, multietnički i multikonfesionalni Novi Pazar takav odnos ponajmanje zaslužuje.

Stari Dedo

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close