Vučić o navodima o programu SNS-a: Mi imamo Bijelu knjigu i to nikada nije pisalo

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je uoči sutrašnje posjete prijestolnici Bosne i Hercegovine da u Sarajevo ide kao prijatelj, te da u programu stranke na čijem se čelu nalazi ne stoji formiranje zajedničke države na teritoriji Srbije i RS u BiH, javio je dopisnik Anadolije iz Beograda.

Vučić u obraćanju medijima nakon susreta sa predstavnicima domaćih i stranih kompanija nije želio da komentariše pisanje medija da u programu Srpske napredne stranke (SNS) čiji je lider, stoji da je cilj te stranke jedinstvena država na teritoriji Srbije i Republike Srpske, jednog od dva entiteta u BiH.

„Gdje to piše, nemojte kad vas molim. Pročitajte pa mi recite gdje to piše, mi imamo Bijelu knjigu i to nikada nije pisalo, ne mogu to da komentarišem. Sit sam rasprava i objašnjenja što bi neko ne znam šta želio. Spreman sam da ponesem Bijelu knjigu pa neka mi neko pokaže”, rekao je Vučić upitan da prokomentariše pisanje medija pozivajući se na program SNS-a.

On je poručio da u Sarajevo ide kao prijatelj.

„Kao što vidite ovdje niko ne vodi nikakvu kampanju ni iz Sarajeva ni iz Zagreba, mi imamo pametnija posla”, zaključio je srbijanski premijer.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close