VTK BiH punopravni član Međunarodne unije putničkog cestovnog prijevoza

U Istanbulu je 20. augusta 2015.godine održana 1. Generalna skupština Međunarodne unije putničkog cestovnog prijevoza (IPRU), čiji je punopravni član od toga dana i Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine – Udruženje prijevoznika u međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu putnika.

Trenutno IPRU ima članove iz 17 zemalja Europe, Azije i Afrike, a temeljem zahtjeva i zaključka sa 7. sjednice Skupštine Udruženja prijevoznika u međunarodnom i međuentitetskom prijevozu putnika Vanjskotrgovinske komore BiH, provedene su sve neophodne aktivnosti za punopravno članstvo u ovoj međunarodnoj asocijaciji.

Delegaciju Vanjskotrgovinske komora Bosne i Hercegovine predvodio je potpredsjednik Ahmet Egrlić, a posebna čast i priznanje za dosadašnje zalaganje u realizaciji aktivnosti IPRU ukazana je Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine izborom Sabrine Teskeredžić, direktorice Sektora za transport i komunikacije VTKBiH u Upravni odbor IPRU-a.

Pored izbora članova Upravnog odbora IPRU, izabrani su i članovi Nadzornog odbora, te utvrđen program daljeg djelovanja i razvoja ove unije.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close