Vrijeme je praštanja: Pet osoba kojima trebate sve oprostiti prije kraja godine

Kako se godina bliži kraju, mnogi od nas se fokusiraju na odluke, ciljeve i usvajanje novih zdravih navika.

Ukoliko želite da novu godinu počnete sa osjećajem istinske ravnoteže i duševne moći, osvrnite se na sve svoje veze i vidite kome možete oprostiti. Kada oprostite drugima, to ne opravdava njihovo ponašanje. Oprost je čin dobrote prema vašem srcu. Kada oprostite, sprečavate sebe da budete povrijeđeni. Idete dalje, ka naprijed. Slijedećim osobama u vašem životu biste trebali oprostiti sve do kraja godine.

Vašim roditeljima

Vaši roditelji rade sve što je u njihovoj moći sa informacijama koje imaju. Oni su odgajani na poseban način i na vas su prenijeli samo ono što su znali. Kako ste odrastali, oni su se možda odupirali ili nisu slagali sa određenim aspektima vašeg životnog stila. Oprostite im. Oni vam misle dobro, ali je do vas da se uskladite sa vašom istinom. Najbolja stvar koju možete uraditi jeste da ne pridajete prevelik značaj određenim stvarima koje oni kažu, a koje se ne slažu sa vašim načinom života. Umjesto toga, shvatite da vam oni žele isto što i sami želite sebi: da budete sretni, zdravi i da nemate emocionalnih opterećenja.

Vašem bivšem ljubavniku

Opraštanje bivšem ljubavniku, odnosno dečku ne znači da je to što je on uradio u redu. To jednostavno znači da ste prihvatili situaciju i da možete vidjeti veću sliku. Kada oprostite, ne radi se o drugoj osobi već je riječ o otvaranju vaše budućnosti, jer ste napokon oprostili svojoj prošlosti.

“Pridržavanje” za bivše veze nakon što su se one završile dio je liječenja slomljenog srca. Kada nekoga volite, vi ga nikada u potpunosti ne prebolite. Ljubav je ljubav i ona nikada ne umire. Oblik ljubavi se mijenja i vi možete biti u poziciji da više niste zajedno sa osobom koju ste nekada voljeli.

Kada se držite emocija i reprodukujete negativne aspekte veze, stavljate se u poziciju zadržavanja ljutnje i bijesa. Eliminisanje tog bijesa i oslobađanje od kajanja pomoći će vam da ostvarite novi početak.

Vašoj djeci

Ako imate djecu, ona mogu raditi stvari koje vama nemaju smisla. Dozvolite im da istražuju i rade stvari koje žele da rade svim srcem. Oprostite im zbog nastupa ili izrečenih stvari koje su vas povrijedile. Kada vas dijete povrijedi, ono pokušava dati smisao svijetu koji je njega povrijedio. Dajte sve od sebe da mu oprostite i volite svoju djecu zbog osoba koje će biti kada porastu.

Vašem šefu

Odnosi na poslu mogu utjecati na vas na veoma dubokom nivou, a da toga često niste ni svjesni. Da li taložite ljutnju zbog toga što je vaša kolegica dobila povišicu prije vas? Ili, možda vaš šef ignoriše vaše briljantne ideje? Oprostite im. Slijedeći put kada kolegica ili šef nešto kažu ili urade što vam izaziva frustraciju, imajte na umu da oni možda i nisu svjesni toga šta rade. Uskladite se sa svojim srcem i oprostite im.

Oprostite sebi

Previše ste strogi prema sebi. Na kraju, ako oprostite svima osim sebi, i dalje ćete osjećati prazninu. Ne možete početi novo poglavlje života ako se držite prošlosti. Da bi vam slijedeća godina bila najbolja ikada, oprostite sebi što niste na mjestu na kojem mislite da trebate biti i shvatite da ste baš tamo gdje trebate biti kako biste dospjeli tamo gdje želite biti. Uzmite u obzir da vas je sve u vašem životu dovelo do tačke u kojoj se sada nalazite. Niste nigdje pogrešno skrenuli, nema greške. Dobri ste upravo takvi kakvi ste. Oprostite sebi.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close