Voda iz ‘Bosanske doline piramida’ je energetski blagoslov za ljudski organizam

Naime, vodeći svjetski istraživač molekularne strukture vode Masaru Emoto iz Japana svoju karijeru posvetio je proučavanju vode kao žive materije na koju utiču muzika, energije, osjećaji, intonacije ili vibracije.

Naime, vodeći svjetski istraživač molekularne strukture vode Masaru Emoto iz Japana svoju karijeru posvetio je proučavanju vode kao žive materije na koju utiču muzika, energije, osjećaji, intonacije ili vibracije.

Emoto je usavršio i tehniku fotografiranja kristalnih struktura vode te objavio nekoliko knjiga o ovoj tematici.

“Emoto je bezbroj puta do sada potvrdio teoriju da se voda ponaša kao živo biće te mijenja kristalnu strukturu ovisno o različitim utjecajima. Postao je svjetski slavan kada je ustvrdio da je voda duboko povezana s individualnom i kolektivnom sviješću”, kazala je u izjavi za Agenciju Fena pomoćnica direktora Fondacije Sabina Osmanagić.

Primjera za ovo je bezbroj, dodala je, a najpoznatiji su oni koji se vežu za izlaganje vode molitvi, ljubavi, dobroti, duhovnoj muzici…

Prema njenim riječima Emoto je uzorke vode s različitih lokacija u svijetu snimao bez intervencija, ali je snimao i uzorke koje je izlagao različitim utjecajima poput budističke molitve, Mozartovih djela ili heavy metal muzike.

“Rezultati su bili zapanjujući. Voda koja je bila izložena molitvama ili pozitivnim emocijama formirala bi pravilne kristalne strukture, dok bi strukture vode izložene negativnim emocijama bile u potpunom haosu. Isto važi i za prirodnu izvorsku vodu koja, bez iznimke, ima pravilne strukture i vodu iz slavine iz gradskog vodovoda čija je osnovna odlika haotična struktura. Nezaobilazno je ovdje spomenuti i da se, vrlo logično, nameće pitanje kakav utjecaj na naš organizam ima, recimo, “energetski mrtva” i haotična voda iz slavine?”, kazala je Sabina Osmanagić.

Zahvaljujući upornosti i zalaganju vodećeg arheologa Fondacije Tima Moona, Emoto je pristao da analizira i vodu iz Bosanske doline piramida. Tim Fondacije je poslao nekoliko uzoraka iz Bosanske doline piramida kao i uzorke gradske vode iz Visokog.

“Rezultati snimanja vode iz Bosanske doline piramida su fascinantni i ukazuju na vanrednost uzoraka iskazanu savršenim heksagonalnim kristalima! Analize su pokazale i dokazale da kristalna struktura vode iz Bosanske doline piramida u potpunosti odgovara strukturama voda koje su izložene Mozartovoj muzici ili budističkoj molitvi te da voda iz Bosanske doline piramida ima istu kristalnu strukturu kao sveta zem zem voda!”, istakla je Sabina Osmanagić.

S druge strane, gradska voda iz Visokog u potpunosti je ista kao i gradska voda iz New Yorka, Tokija ili nekog drugog grada, odnosno, riječ je o energetski ‘mrtvoj’ vodi s prisustvom  klora i teških metala.

“Vodu iz Bosanske doline piramida smo testirali u više navrata. Kantonalni zavod za javno zdravstvo u Zenici je uradio makrobiološku analizu i utvrdio da je voda zdravstveno ispravna za piće. Također, Institut Bion iz Slovenije proveo je niz analiza i ustvrdio izvanredno biopolje vode, a što s energetskog aspekta znači da je ova voda energetski blagoslov za ljudski organizam. Emotova analiza je u potpunosti potvrdila korisnost ove vode za naš organizam”, zaključila je Sabina Osmanagić.

depo.ba

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close