BiHPolitika

Vlast se može napraviti bez HDZ-a, SNSD-a i SDA

Predsjednik DF-a

Komšić: Vjerovali ili ne, vlast se može napraviti bez HDZ-a, SNSD-a i SDA

 

U intervjuu za Dane novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Željko Komšić govorio je o formiranju valsti u državi.

Kako će se formirati vlast? Dragan Čović najavljuje, a HDZ kompletan stoji iza toga, da neće u vlast dok se ne promijeni Izborni zakon.

“Na kom nivou neće u vlast? Hoće li izaći u susret svom partneru i prijatelju Dodiku, pa popustiti da se formira državna vlast? Mada je pitanje može li se ona formirati bez entitetske. Ali, evo, da se konstituiše Predstavnički dom, da se krene u proces izbora delegata u domove naroda… Ovo je, kako ja gledam stvari i zato su svi dosta oprezni, još ‘mutna voda’ poslije izbora i svi stoje i iz prikrajka čekaju i gledaju. Svi su svjesni izbornih rezultata koji su takvi da se bez svakoga može. Može se, vjerovali ili ne, prvi put bez HDZ-a vlast napraviti na ustavan i zakonit način. I bez SNSD-a. I bez SDA. Takvi su rezultati izbora. E, sad, mi koji smo u politici zato malo i govorimo jer svi čekamo da se voda malo razbistri, da vidimo ko će povući prve poteze”, kazao je Komšić u intervjuu koji možete pročitati u novom broju magazina Dani.

 

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close