Vlasnik “Želje“ iskrvario nasmrt: Kobna tuča i pucnjava u naselju Dobrinje kod Visokog (FOTO)

Osamnaestogodišnjak pucao Husi Kadriću u noge, a 47-godišnjak, koji je navodno bio dijabetičar, preminuo na putu do zeničke bolnice

 

U ugostiteljskom objektu Fast Food u naselju Dobrinje kod Visokog u četvrtak oko 23.25 sati ubijen je 47-godišnji Huso Kadrić iz visočkog naselja Upovac. Na njega je pucao 18-godišnjak iz Visokog, čiji je identitet poznat policiji i koji još nije uhapšen.

Lokva krvi

Kako smo saznali od mještana Dobrinja, ubistvu je prethodila svađa, nakon koje je došlo do naguravanja i tuče više gostiju u ugostiteljskom objektu, koji je vlasništvo Č. A..

Očevici su ispričali da je svemu kumovao alkohol. Navodno se situacija već bila smirila i Kadrić je krenuo kući, kada je jedna osoba koja je bila s njim u društvu šakom udarila osobu u društvu 18-godišnjaka, koji je zatim izvadio pištolj i ispalio nekoliko hitaca u pravcu Kadrićevih nogu.

– On je odmah pao. Nastao je opšti haos. Ubacili su ga u auto i povezli prema bolnici, ali je, kako sam čuo, umro prije nego što je i stigao u bolnicu. Na podu gdje je pao ostala je velika lokva krvi, vjerovatno ga je metak pogodio u arteriju, jer je sigurno odmah izgubio oko litar krvi, a kažu i da je bio dijabetičar – ispričao nam je jedan od mještana blizak akterima ovog događaja.

On nam je kazao i da je ubica za kojim se traga iz poznate visočke porodice u čijem su vlasništvu hotel i benzinska pumpa u ovom mjestu.

pucnjava-visoko-30102015-KS-3

Iz zeničke Kantonalne bolnice potvrđeno je da Kadrić prilikom prijema na Odjel urgentne medicine nije davao znakove života.

– Pacijent je dovezen bez mjerljivih vitalnih parametara. Odmah po prijemu, pristupilo se reanimaciji, ali na žalost ona nije bila uspješna. Proglašena je smrt pacijenta 35 minuta iza ponoći – saopćila je Aida Buro, portparol Kantonalne bolnice Zenica.

Policija je odmah po dojavi izašla na mjesto događaja, te privela na saslušanje sve osobe koje su se u tom trenutku zadesile u objektu. U prisustvu dežurnog kantonalnog tužioca je obavljen uviđaj, te izuzeti određeni tragovi i dokazi, koji će biti predmet vještačenja.

Strah od odmazde

Prilikom dolaska naše ekipe na mjesto događaja, Fast Food danas nije radio, a mjesto su obezbjeđivali pripadnici PS Visoko. Saznali smo da se čekaju ekipe kriminalističke policije MUP-a ZDK, koje su trebale nastaviti sa uzimanjem određenih tragova, te obaviti pretres nekoliko vozila koja su bila parkirana ispred objekta.

pucnjava-visoko-30102015-KS-4

Ljudi koje smo zatekli u blizini nisu bili pretjerano raspoloženi za razgovor, jer, kako su kazali “ne žele u to da se miješaju“.

– Čuo sam da je bila pucnjava i da je ubijen Huso Kadrić, a šta se tačno dogodilo zaista vam ne bih znao reći. Ubijenog sam poznavao površno, znam da je držao kafanu u Donjim Moštrama, a tog malog nisam poznavao uopšte – kazao nam je jedan od mještana. Drugi su nam kazali kako se boje da se “neće na ovom završiti“, te da se boje eventualne odmazde “sa druge strane“.

– Problem je što se više niko ne zna ni potući, a da neko ne bude upucan. Ovo je već peta ili šesta pucnjava u Visokom ove godine. Nije pametno previše se ni miješati u to – kazao nam je jedan stariji Visočak, uz savjet “da se za sve informacije obratimo SUP-u“.

Iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona nam je rečeno da je naložena obdukcija tijela ubijenog, kao i provođenje drugih istražnih radnji s ciljem rasvjetljavanja ovog krivičnog djela.

Porodičan čovjek

Ubijeni Huso Kadrić u visočkom naselju Donje Moštre držao je kafić “Željo“, u kojem je radio zajedno sa sinovima, a komšije su ga opisale kao “normalnog porodičnog čovjeka“. On će sutra iza ikindije namaza biti ukopan na mjesnom mezarju Upovac-Buzići. Iza njega su ostali supruga i četiri sina.

(M. M./Faktor.ba/Foto: K. Softić)

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close