Vlasnik “Ovnaka” iz Viteza ubijen dok je jahao konja

Šezdesetdevetogodišnji Jozo Kafadar iz Viteza ubijen je na porodičnom imanju u selu Šušanj, na području općine Zenica.

 Ovaj poznati privrednik, u čijem je vlasništvu i firma “Ovnak”, prema dobro obavještenom izvoru, ubijen je vatrenim oružjem sa više prostrijelnih rana na tijelu u vrijeme popodnevnog odmora na porodičnom imanju.

Odmah po dojavi ubistva, policijski tim i dežurni kantonalni tužilac stigli su na mjesto zločina, gdje obavljaju uviđajne radnje.

Za sada nema naznaka ko bi mogao biti osumnjičen za ovo teško ubistvo, a tužilac je zatražio da se odmah poduzmu dodatne istražne aktivnosti.

Zbog jake kiše koja je padala na ovom području uviđajne radnje su počele u večernjim satima, i tek nakon završetka  bit će poznate prve pojedinosti o ovom teškom ubistvu.

Prema nalogu dežurnog tužioca Brane Tomaša, tijelo ubijenog Joze Kafadara bit će prebačeno na Odjel patologije Kantonalne bolnice Zenica, gdje će sutra biti obavljena obdukcija.

Šezdesetdevetogodišnji Jozo Kafadar iz Viteza ubijen je na porodičnom imanju u selu Šušanj, na području općine Zenica.

Ovaj poznati privrednik, u čijem je vlasništvu i firma “Ovnak”, prema dobro obavještenom izvoru ubijen je vatrenim oružjem sa više prostrijelnih rana na tijelu u vrijeme popodnevnog odmora na porodičnom imanju.

Odmah po dojavi ubistva policijski tim i dežurni kantonalni tužilac stigli su na mjesto zločina, gdje obavljaju uviđajne radnje.

Za sada nema naznaka ko bi mogao biti osumnjičen za ovo teško ubistvo i koji su motivi ubistva, a tužilac je zatražio da se odmah poduzmu dodatne istražne aktivnosti.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close