Vladika Grigorije: Božić je praznik nove vjere i nade za svakog čovjeka

Uputio čestitku povodom Božića

Episkop Zahumsko-hercegovački i primorski vladika Grigorije čestitao je Božić svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti, poručivši im da budu uz svoje bližnje te da i u dobru i u zlu budu dobri, bolji od vremena u kojem žive.

– Da budemo uz svoje bližnje, rodbinu, komšije i prijatelje, da se u svakom trenutku svoga života sjetimo da nismo sami na ovome svijetu i da smo rođeni, odrasli, stasali i sticali uz pomoć drugih. U dobru i u zlu da budemo dobri, bolji od vremena u kome živimo. Tako ćemo i mi i svijet oko nas biti bolji i Bogu miliji. Da praštamo, da se u dobru sjetimo bližnjeg, a u zlu da ne mrzimo. Da se ne uzvisujemo iznad drugih i drugačijih, a naročito slabijih. Kroz zajedničarenje, kroz odnos prema drugima, Bog će se tako, u stvari, odrediti prema nama samima – poručio je u izjavi za Fenu vladika Grigorije.

Kazao je kako je Božić praznik nove vjere i nade za svakog čovjeka.

– Čak i svjetsko vrijeme računamo po Njegovom rođenju, što je jedan od znakova Njegove važnosti za ljude i čovječanstvo. Rođen kao i mi, i pogubljen zbog spasenja svih nas, Hristos je Svjetlost koja nam osvjetljava živote i čini nas istovjetnim sa samim Bogom – kazao vladika Grigorije, koji će, kako je dodao, ove godine Božićnu liturgiju služiti u manastiru Žitomislić.

(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close