-TopSLIDEBiHPolitikaZDK

Vladajuća koalicija u ZDK tvrdi da je stabilna i efikasna: Šta će na to reći Kasumović i Mehmedović?

Koordinacija političkih stranaka koje čine vlast u Zeničko-dobojskom kantonu večeras je održala sastanak nakon kojeg su poručili da je vlast stabilna i da će do kraja godine biti usvojen i budžet kantona.

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije ZDK kao stranka sa najviše ruku u Skupštini kantona večerašnjim saopćenjem za javnost nakon održane koordinacije stranaka su kazali da je vlada pokazala visok stepen funkcionalnosti i efikasnosti u radu.

“Potvrda tome je i rekordno brza izrada najvažnijeg kantonalnog dokumenta, Budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2024. godinu na kojem su u posljednjih četrdeset dana radili premijer i ministri zajedno sa saradnicima u Vladi ZDK. Važno je naglasiti da će Budžet za 2024. godinu biti usvojen u ovoj godini, nakon čega slijedi izrada programa utroška i realizacije brojnih kapitalnih projekata na području ZDK”, stoji u saopćenju za javnost KO SDA ZDK.

Dodaju da je primarni cilj Vlade ZDK da sredstva iz Budžeta budu dostupna čim prije svim subjektima na području ZDK kao i građanima, da se krene u realizaciju značajnih kapitalnih projekata, kako Kantona, tako i gradova i općina iz ZDK koji su kandidirali projekte iz svojih lokalnih zajednica.

“Uporedo s izradom Budžeta, nova Vlade ZDK, ostvarila je kontakte sa socijalnim partnerima sa kojima se vodi svakodnevni dijalog u cilju transparentnog rada izvršne vlasti i konstantnog poboljšanja materijalnog statusa zaposlenih u ZDK u skladu s rastom životnih troškova”, dodaju.

Na kraju su naveli da Koordinacija vladajuće koalicije u ZDK ocjenjuje dosadašnji rad Skupštine ZDK i Vlade ZDK vrlo uspješnim čemu je doprinijela i kvalitetna međusobna komunikacija i uvažavanja partnera koji se po potrebi i na dnevnoj osnovi dogovaraju.

Prije nekoliko dana gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je najavio formiranje nove vlade, a prije toga i nove većine u Skupštini ZDK.

Iako se ništa nije promijenilo u proteklom periodu od formiranja aktuelne vlade koja traje nešto više od dva mjeseca, bit će zanimljivo pratiti dalja dešavanja s obzirom da je svoje djelovanje u ZDK s najavom formiranja nove stranke intenzivirao i Šemsudin Mehmedović.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close