Vlada F BiH: Podrška projektu Banke matičnih ćelija

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić održao je danas sastanak na kojem su prisustvovali direktor kompanije HT Eronet Stipe Prlić, član uprave kompanije BH Telecom Hamdo Katica i iz NVO Mala Amela Sućeska i Abdulkerim – Zlatan Tuco. Sastanak je prvi korak u približavanju društveno odgovornih kompanija BH Telecom i HT Eronet, koje su u nadležnosti Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, projektu Banke matičnih ćelija.

– Pružanje podrške NVO Mala od velikog je značaja za građane Bosne i Hercegovine jer sakupljanje što većeg broja davalaca krvi i sredstava za tipizacije omogućava bosanskohercegovačkoj Banci koštane srži da uđe u evropske i svjetske asocijacije banaka što je za oboljele spas, između ostalog i iz razloga što je sada cijena transplantacije bez postoperativnog perioda 600.000 KM, a sa Bankom matičnih čelija će iznositi 80.000 KM. Trenutno u BiH na transplantaciju koštane srži čeka oko 50 oboljelih – rekao je Abdulkadir Tuco, predsjednik NVO Mala.

– Ovo je sjajan primjer saradnje nevladinog i vladinog sektora u borbi za naše građane. Federalno ministarstvo prometa i komunikacija daje punu podršku projektu Banka matičnih stanica i preporuku kompanijama BH Telecom i HT Eronet da kao vodeće u svojim oblastima, budu vodilja trenda koji će promovisati humanost i u okviru svojih mogućnosti pomoći razvoj Banke – rekao je ministar Bijedić – saopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

wwww.magazinplus.eu – Vlada F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close