Vlada F BiH: Izdvojeno 215.890,31 KM za obnovu 127 stambenih jedinica u Kaknju

U sjedištu Federalne vlade u Sarajevu je nastavljeno potpisivanje tripartitnih ugovora o dodjeli sredstava krajnjim korisnicima koji su pretrpjeli štete u ovogodišnjim poplavama i klizištima. Tako su jučer direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasmin Jaganjac i predstavnici Općine Kakanj potpisali ugovore kojima je omogućena izgradnja šest i sanacija 121 stambenog objekta u ovoj općini.

Za ovaj projekt je iz Federalnog fonda izdvojeno 215.890,31 KM, u omjeru ¾ za izgradnju kuća obiteljima čiji domovi su stradali u klizištima i ¼ za popravak šteta na stambenim objektima nastalih usljed poplava. Ova sredstva će već danas biti na računima građana, krajnjih korisnika, u općini Kakanj.

Inače, tripartitne ugovore potpisuju Fond, općine ili gradovi i krajnji korisnici sredstava za obnovu.

Faksimili svih ovih ugovora će biti objavljeni na web stranici Fonda (www.fondzapomocnastradalimfbih.gov.ba), kako bi u potpunosti bili transparentni i dostupni javnosti.

Prema informaciji direktora Jaganjca, u skladu sa Odlukom Upravnog odbora Federalnog fonda o dodjeli i usmjeravanju dodatnih sredstava nastradalim područjima sa pozicije neraspoređenih sredstava, na račune Tuzlanskog, Posavskog i Zeničko-dobojskog kantona danas je doznačeno po 500.000 KM.

Ova sredstva bit će usmjerena za nastavak izgradnje stambenih objekata za potrebe porodica čiji su domovi uništeni prema prioritetima koje odrede vlade ovih kantona. Sa korisnicima ovih sredstava i predstavnicima općine na čijoj se teritoriji bude vršila izgradnja stambenih objekata, direktor Jaganjac će, također, potpisati ugovore.

www.magazinplus.eu – Vlada F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close