Visoko

Vita-Life d.o.o: Na današnji dan – Puno sreće i uspjeha

Privatno poduzeće „Vita-Life d.o.o.“ Visoko, utemljeno je 2006. godine, zajedničkim ulaganjem domaćeg i američkog kapitala. Poduzeće od samog osnivanja kroz svoju razgranatu mrežu dobavljača, nabavlja kvalitetne repromaterijale neophodne za korištenje u proizvodnji prehrambenih proizvoda i kroz kvalitetnu uslugu i isporuku, osigurava zadovoljavajući broj stalnih kupaca – partnera.
U drugoj godini postojanja, poduzeće nastavlja svoj razvoj kroz lansiranje prvog vlastitog branda, proizvedenog u sopstvenim proizvodnim pogonima – „Vitella®“. Zahvaljujući visokoj kvaliteti repromaterijala koje poduzeće nabavlja, i uz savremenu tehnologiju koja je sastavni dio proizvodnog pogona poduzeća, „Vitella®“ uspijeva da stekne povjerenje kupaca i osvoji značajan udio na domaćem tržištu.
Nakon lansiranja proizvoda „Vitella®“ slijedi novi poduhvat poduzeća Vita – Life. Riječ je o instant kakao napitku sa dodatkom vitamina – „Kakao Express“ za mlađu populaciju.
Vita-Life nastavlja sa kontinuiranim razvojem, te početkom godine se donosi odluka o uvođenju HACCP sistema za sigurnost hrane. Za nekoliko mjeseci, kroz temeljit rad internih auditora i auditora certifikacijske kuće SGS, Vita-Life postaje ponosni vlasnik HACCP certifikata, čime dobija i certifikat o garantiranoj kvaliteti i sigurnosti proizvoda. Sve kritične tačke u proizvodnji se pažljivo i temeljito kontrolišu od strane internih auditora, s ciljem što boljeg sprovođenja HACCP sistema i u budućnosti.
Visoki zahtjevi stranih zemalja za uvoznike iz Bosne i Hercegovine, podstiče Vita-Life na još jedan dodatni korak – sticanje HALAL certifikata.
Redovnim učešćem na domaćim sajmovima i promocijama, i dobrom komunikacijom sa Udruženjem „Kupujmo domaće“, Vita-Life postaje i nosilac znaka „Kvalitetan proizvod – Proizvedeno u BiH“. Zahvaljujući navedenim aktivnostima, proizvodi poduzeća Vita – Life su prisutni u svim većim trgovačkim lancima u Bosni i Hercegovini.

www.magazinplus.eu

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close