Vispak instalirao novu opremu sa pržionikom čime će se uduplati proizvodnja Zlatne džezve

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak d.d. Visoko i njen najpoznatiji brand Zlatna džezva povodom 43. godišnjice postojanja najavila je početkom aprila nove investicije u proširenje proizvodnih kapaciteta u Visokom

Vrijednost investicije je 5 miliona KM, a ona se već ovih dana privodi kraju te će na ovaj način Vispak uduplati trenutne kapacitete za proizvodnju i pakovanje Zlatne džezve.

Jutros je u kompaniju Vispak u Visokom uspješno instalirana nova oprema sa pržionikom.

Vispak danas zapošljava 180 radnika, od kojih 40 sa visokom stručnom spremom, i izvozi u 25 zemalja svijeta na četiri kontinenta.

U godini kada je AS Group postala većinski vlasnik Vispaka, 8. decembra 2010., ova kompanija je imala 18 miliona KM godišnji prihod. U 2014. godini, Vispak je završio poslovanje sa ukupnim prometom od blizu 36 miliona KM. Prihodi i proizvodnja su uduplani, a Zlatna džezva je postala kafa broj 1 po prihodima u BiH, ali i po lojalnosti potrošača.

Za kratko vrijeme čelni ljudi AS Groupa uspjeli su vratiti brandove Vispaka na prodajne police, a povrat investicije uslijedio je već nakon tri godine.

Vispak d.d. Visoko je osnovan 7. aprila 1972. godine kao sastavni dio Veleprometa, jednog od najvećih tadašnjih trgovačkih lanaca u bivšoj Jugoslaviji.

(NAP)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close