Visočke ulice dio rute biciklističke utrke Sarajevo Grand Prix 2014

Visočkim ulicama će 22.juna proći 140 takmičara iz preko 20 zemalja svijeta, među kojima su i bivši pobjednici Tour de France, u okviru  Sarajevo Grand Prix 2014, biciklističke utrke koja se održava u sklopu obilježavanja 100. godišnjice od početka Prvog svjetskog rata.

Sarajevo Grand Prix je kao sportski događaj već uvršten u UCI kalendaru i predstavlja okupljanje velikog broja biciklista iz preko 20 zemalja svijeta i preko 140 takmičara na stazi dugoj oko 150 km.Ova trka će u suradnji sa Balkanskim Savezom predstavljati i Balkansko prvenstvo 2014. godine, što joj daje još veću važnost i kredibilitet. Trka kako je definisano kreće iz Istočnog Sarajeva ispred zgrade Gradske vijećnice Istočno Sarajevo, te dalje kroz Istočno Novo Sarajevo,kroz Dobrinju u Nedžarićima, niz glavnu cestu u Sarajevu, zatim Obalom Kulina bana, do zgrade Predsjedništva. Tu će se biciklisti podijeliti, takmičari nastavljaju dalje prema Vogošći te kroz ostale općine, dok će rekreativci nastaviti do Vilsonovog šetališta. Poslije Vogošće, takmičari će voziti kroz Ilijaš, Visoko, Kiseljak, Ilidžu, Hadžiće, Trnovo, Istočna Ilidžu, Novi Grad Sarajevo, Novo Sarajevo, Centar i Stari Grad Sarajevo.

Cilj trke je ispred zgrade Parlamentarne skupšine u Sarajevu.

Preko tri milijarde gledalaca Tour de France kroz isječke i kadrove sa ove trke bit će upoznato s ljepotama i ljudima s ovih prostora.

Trka prolazi kroz različite predjele i po prvi put u BiH imat će Live prenos tokom cijele utrke i prenos na cilju gdje će biti organizovan veliki doček trke.

Predviđeve su i FUN zone u sklopu utrke i to VIP Fun zona u parku- At Mejdan, FUN ZONA na Vilsonovom šetalištu, FUN ZONA Pionirska dolina i FUN ZONE u svakom od gradova kroz koje prolazi trka.

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close