Sarajevo Grand Prix: Prijavite se za rekreativnu vožnju sa šampionima Toure de France-a i osvojite vrijedne nagrade!

Jednodnevna biciklistička utrka Sarajevo Grand Prix 2014. koja će se održati 22.06. ima tendeciju da postane tradicionalna po ugledu na najprestižniju utrku na svijetu – Tour de France. Ovaj najveći sportski događaj na otvorenom ima za cilj povezati ljude svih nacija i generacija, te ojačati dugoročan proces pomirenja za koji je neophodno da se svi zajedno krećemo u istom pravcu, sa istim ciljevima. Misije projekta su promovisati sport kroz jednodnevu bicikistiĉku utrku po UCI-jevom standardu dugu oko 150km i pozvati sve sportaše iz regije da se takmiče ali i uživaju u ljepotama ovih prostora, te paralelno pozvati sve zaljubljenike u ovaj sport da rekreativno u zajedničkoj koloni sa legendarnim šampionima Tour de France-a i sportašima provozaju jedan krug kroz Sarajevo. Legende biciklističkog sporta ali i šampioni Bernard Hinault, Bernard Thevenet, Stéphane Roche, Felice Gimondi i Joop Zoetemelk će učestvovati na ovoj vožnji u Sarajevu.

U periodu dok budu čekali dolazak sportaša, organizator će za njih napraviti specifične Fun zone koje će imati za cilj da prezentiraju razne kulturne i muzičke sadržaje.

Očekuje se dolazak više hiljada rekreativaca iz cijele regije jugoistočne Europe.

I vi možete biti jedan od njih. Potrebno je samo da se prijavite online na oficijelnoj stranici www.sarajevograndprix.com. Nakon toga na mail, dobijate svoj broj. Potrebno je zatim da sa tim brojem dođete na sam start trke, 22.juna u 9 sati ispred zgrade institucija u Istočnom Novom Sarajevu i da se registrujete, čime automatski dobijate i mogućnost osvajanja jedne od 4.000 vrijednih nagrada.

Grand Prix Sarajevo je projekat pod pokroviteljstvom Međunarodne biciklističke federacije i uz aktivnu podršku Tour de France-a, a kao dio velikog projekta “Sarajevo u srcu Europe” koji se održava u junu 2014. godine.

 

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close