Visočka ekspedicija gazi sve pred sobom

Nakon odigrane utakmice minulog vikenda u Novom Travniku i razbijanja domaće ekipe rezultatom 0:5 ekipa kadeta Bosne iz Visokog danas je na stadionu Luke u Visokom nadigrala dosad ne poraženu ekipu Željezničara iz Sarajeva. Ovom pobjedom kadeti Bosne su izbili na čelu Omladinske lige centar sa 22 boda.

Uloženi trud šefa stručnog štaba Džaviti Mensura polako ali sigurno izlazi na vidjelo. Tako se i danas na stadionu Luke moglo čuti konstantno savjetovanje igrača na terenu i na klupi. Drugu sezonu za redom Džaviti Mensur vodi ekipu kadeta,tako gdje je stao prošle sezone u ovoj je nastavio samo u boljem svjetlu. Bez poraza u prvih 8 kola je sa svojim pulenima izbio na prvo mjesto.

” Kadeti su od prvog kola na prvom mjestu, svaku utakmicu igraju sve bolje i bolje. Eto danas smo snage odmjerili sa ekipom Željezničara iz Sarajeva koja je dosad ne poražena ekipa zajedno s nama.Ja sam jako zadovoljan kao i momci te ćemo nastojati nastaviti u ovom ritmu, trenutno smo prvi sa 22 boda.” – Rekao je za Magazin plus Mensur Džaviti.

Pored samog šefa za ove rezultate ponajviše su zaslužni Šero Nihad koji je kapiten ekipe i najbolji strijelac, te uz njega tu su i Sejdić Faris, Pandžić Adnan, Zerdo Ajdin, Zahirović Mirza, Omanović Hamza, Omanović Enes, Smajlović Anes, Biogradlija Muhamed, Aždahić Eldar i Muzaferija Emin te uvijek spremni igrači sa klupe Gačan Anes, Hindija Edin, Jusić Faruk, Dragunić Tarik, Provalić Adin, Dokso Faruk i Sulejmanović Fahrudin.

Momcima sve iskrene čestitke i želimo da u ovom ritmu nastave i da što bolje prezentuju svoj grad i visočki fudbal.


Pobjednički Selfie šefa i igrača.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close