-TopSLIDEFotoVisoko

Visočanin Kan Ahić osvojio teniski turnir u Grčkoj (Foto)

Visočanin Kan Ahić nastavlja nizati pobjede i uspjehe. Naš sugrađanin je član TK Bosna iz Sarajeva.

***

Mladi bh. teniseri Amajla Kadrić i Kan Ahić osvojili teniski turnir u Grčkoj

Mladi bh. teniseri Kan Ahić i Amajla Kadrić nastavili su nizati dobre rezultate i na turniru Ten Pro Global Junior Tour koji se održao u Grčkoj u poznatoj teniskoj akademiji Mouratoglou.

Na turniru su učestvovali najtalentovaniji mladi teniseri od 10 do 16 godina, a predstavnici BiH bili su Kan Ahić, Amajla Kadrić, Aleksandar Bujaković i Dea Hadžimešić, svi iz Teniskog kluba Bosna Sarajevo.

Kan Ahić je bio prvi u kategoriji U-11, Amajla Kadrić prva u kategoriji U-10, Aleksandar Bujaković treći u kategoriji U-11, a Dea Hadžimešić osma u kategoriji U-12.

Podsjetimo, Amajla i Kan su ranije osvajali turnire u Mallorci i Dubaiju.

Nakon pet turnira iz serije Ten Pro Global Junior Toura, Amajla i Kan zauzimaju prva mjesta na zvaničnoj rang listi Ten Proa.

Ovo je još jedna potvrda da Teniski klub Bosna radi velike stvari budući da su Amajla i Kan u samom svjetskom vrhu svog uzrasta.

Vrijedi istaći da su trenutno 10 najboljih juniorskih tenisera svijeta na ITF rang listi prošli upravo Ten Pro seriju turnira.

Iz Bosne poručuju još da im na ljeto dolaze prvaci Grčke, Njemačke, Malezije, Austrije i Engleske na trening kamp.

Klix

***

Podsjećamo Kan Ahić ne svoje prve teniske korake započeo na teniskim terenima u Visokom sa trenerom Amirom Pulićem koji je prvi i prepoznao teniski potencijal talentovanog Visočanina.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close