BiHFotoPrivredaVisoko

VISK Visoko: Druženje sa članstvom i simpatizerima

Novoformirano udruženje proizvodžača i prerađivača kože i krzna VISK Visoko, organiziralo je druženje za svoje članove i simpatizere kojem su prisustvovali općinska načelnica gdja. Amra Babić sa svojim saradnicima, kao i predsjednik poslodavaca FBiH gosp. Adnan Smailbegović.
Članovi upravnog odbora Vildana Džafić – predsjednica i Emir Bešlagić – zamjenik su prezentovali dugoročne ciljevi Udruženja kao i operativne zadatke i projekte za 2017.g.
Teme koje su privukle najviše pažnje su formiranje mješovitog odjeljenja u sklopu MSŠ Hazim Šabanović iz oblasti kožarstva, Trening centar kao vid neformalnog obrazovanja, zajednička posjeta sajmu u Milanu, te organizacija domaćeg sajma VISK 2017.

Načelnica Babić je istakla da će Općina Visoko pružiti punu podršku radu i projektima Udruženja, koji imaju cilj razvoja kožarske djelatnosti i otvaranju novih radnih mjesta, te afirmacije Općine Visoko kao mjesta gdje se isplati investirati.

Gosp. Smailbegović je također dao punu podrsku radu Udruženja i obečao aktivan angažman sa funkcije Predsjednika poslodavac FBiH podsječajući da potiće iz kožarsko-tekstilne industrije.

VISK

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close