BiHPrivreda

VIMES mesna industrija – vrijedne ruke radišnih ljudi

U vrijeme vijesti o odlasku mladih iz države, gašenju industrije i proizvodnje, u Visokom se nastavlja ispisivati priča o vrijednim rukama radišnih ljudi koji odolijevaju oštrim izazovima savremenog kapitalizma i svjedoče da industrija i proizvodnja u Bosni i Hercegovini ipak mogu opstati i napraviti vrijednost bh. potrošačima.Mesna industrija VIMES osnovana je u Visokom netom po završetku ratnih dejstava u Bosni i Hercegovini. Ove godine proslavlja 23. rođendan uspješnog poslovanja u izazovnom ekonomskom okruženju koje vlada u našoj zemlji.

Kompanija stalno broji više od 35 stalnih uposlenika, dok taj broj u sezoni se penje i do 50. Svi oni na bh. tržište donose trenutno preko 50 kvalitetnih proizvoda od mesa raspoređenih u četiri kategorije: polutrajni, suhomesnati, oblikovani i svježi program.

Ono što mesnu industriju VIMES održava uspješnom na tržištu i godinama već osvaja povjerenje kupaca je težnja da se sva sirovina nabavlja od domaćih uzgajivača ili iz vlastitih kapaciteta. Sve to ide u prilog uspješnom certificiranju već godinama uvažavajući HACCP regulativu koja se tiče osiguravanja zdravstveno ispravne hrane, ispunjavajući najzahtjevnije standarde poslovanja kao i implementaciji Halal standarda.

Iz visočke kompanije ipak navode kao najveću prednost dugogodišnju tradiciju poslovanja zasnovanu i održanu na povjerenju prije svega uposlenika ali i vjernih kupaca. Vrijedne i stručne ruke svakako najviše dolaze do izražaja pri proizvodnji vodećih proizvoda – popularnog visočkog trajnog suhomesnatog programa osušenog u tradicionalnim pušnicama.

Uz najprodavanije proizvode iz ovog programa: pečenica I i II klasa te sudžuk “Extra”, svakako je korisno predstaviti i novi proizvod koji zaslužuje posebnu pažnju – kulen “Special” – zbog blago ljutog, istančanog okusa. Vrijedi naglasiti i da se izdvojeni dio polutrajnog programa pakuju sa dodatkom inertnog gasa što obezbjeđuje produženu svježinu samog proizvoda.

Uspješna priča ne bi bila uspješna da ne postoji konstantno ulaganje kako u proizvodnju tako i u uposlenike. Ozbiljnija ulaganja u proširenje kapaciteta su krenula 2010. godine kada je proizvodnja pokrenuta u novoizgrađenom objektu pri čijem opremanju su pažljivo birani brendovi svjetske reputacije i pouzdanosti: Multivac, Nowicki, Vemag, Bizerba kao i mnogi drugi, što je prethodilo renoviranju klaonice i uređenju po savremenim standardima, koje je uslijedilo 2016.g. Sve to je omogućilo proširenje distribucije širom Bosne i Hercegovine te su danas VIMES proizvodi dostupni u skoro svim većim trgovačkim lancima ali i brojnim bolje opremljenim maloprodajnim objektima.

Pored brojnih priznanja iz ove kompanije ipak izdvajaju ono koje im je najsimpatičnije, iskreno ljudsko priznanje, a to je nedavna objava jednog od najboljih fudbalera na svijetu, Rakitić Ivana, prvotimca nogometne reprezentacije Hrvatske i španskog giganta Barselone.

Rakitić je putem svojih društvenih profila podržao VIMES proizvode i podijelio sa više od 17 miliona svojih pratitelja sliku bogate trpeze VIMES mesnih proizvoda koje se ne bi postidjeli ni najveći gurmani.

U kompaniji VIMES ovaj simpatičan gest vide kao najbolje, spontano priznanje za njihov trud, ali i dokaz o kvaliteti proizvoda koji prepoznaju i najbolji svjetski sportisti.

Široku i detaljnu ponudu proizvoda visoke kvalitete mesne industrije VIMES možete istražiti na internet stranici, te putem profila na društvenim mrežama: Facebook  i Instagram, dok iz kompanije ipak pozivaju sve kupce da radije istraže na tradicionalni način, odnosno da na preferiranim prodajnim mjestima zamole prodavače da ih upute prema polici sa VIMES proizvodima.

Također, mesna industrija VIMES Vas poziva da zapratite Facebook i Instagram  profile kako biste ubuduće bili pravovremeno informisani o predstojećim akcijama i nagradnim igrama koje nas zajednički očekuju.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close