Vijeće ministara usvojilo zaključak: BiH izbjegla sankcije Vijeća Evrope

Na današnjoj sjednici, Vijeće ministara BiH je zadužilo Ministarstvo sigurnosti BiH da pripremi i dostavi novi nacrt zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, koji će po hitnoj proceduri biti upućen u parlamentarnu proceduru, prenosi Anadolija.

„Vijeće ministara BiH iskazalo je opredijeljenost da se zakon o sprječavanju pranja novca i finnaciranja terorizma, ponovo što prije stavi u parlamentarnu proceduru. Nacrt izmjena Kaznenog zakona je već pripremljen i bit će razmatran na prvoj narednoj sjednici Vijeća ministara BiH. Zaduženo je Ministarstvo sigurnosti da odmah pripremi i Vijeću ministara BiH dostavi nov tekst nacrta zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, kako bi žurno bio upućen u parlamentarnu proceduru”, saopćeno je iz Vijeća ministra BiH, čime je potvrđena vijest da će danas biti donijete urgentne mjere na donošenju traženih zakonskih rješenja kako bi BiH izbjegla da se nađe na crnoj listi Vijeća Evrope zajedno sa Iranom i Sjevernom Korejom.

Zaključak Vijeća ministara BiH će Ministarstvo sigurnosti u suradnji s Generalnim tajništvom odmah dostaviti Tajništvu Komiteta stručnjaka Vijeća Evrope za borbu protiv pranja novca – Moneyvala.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close