Video: Zašto čitav svijet ignoriše ruske tvrdnje o otkriću vanzemaljaca?

U posljednje vrijeme internetom je počela kružiti priča u kojoj se tvrdi da su Rusi već desetljećima upoznati s izvanzemaljskim civilizacijama. I iako priča o ruskim NLO-ima nije nova, ponovo se našla u medijima, prvenstveno stoga što je američki Huffington Post objavio tekst u kojem se pita zašto je američki mainstream mediji u potpunosti ignoriraju. Povod objavljivanju bio je članak s portala Voice Of Russia u kojem se tvrdi da su Rusi prvi susret s izvanzemaljcima imali 1942. godine.

(index.hr)

Dio njihove priče uključuje i NLO koji se navodno srušio 1969. godine, a koji je otkrila ruska vojska, pri čemu je obavljena obdukcija na jednom izvanzemaljcu. Taj scenarij vjerojatno vam zvuči iznimno poznato, a razlog tomu jest činjenica da je priča slična onoj iz Roswella.

Američki mediji prvi su je put prenijeli u specijalu TNT-a 1998. godine, nazvanom “Tajni KGB-ovi NLO dokumenti”, u kojem je prikazano nekoliko navodnih prizora s mjesta događaja, uključujući i nekoliko minuta spomenute obdukcije mrtvog izvanzemaljca. Većina ufologa tad ju je proglasila običnom izmišljotinom. Bivši NBC-jev savjetnik za svemirska pitanja, James Oberg, kazao je da bi trebalo biti dovoljno već i to što se dokumentarac prikazuje uz napomenu: “Ono što vidite moglo bi biti istina ili laž”.

Ipak, Voice of Russia ponovo je aktivirao upravo tu priču, uz dodatak o još jednom susretu s izvanzemaljcima, ovaj put iz 1989. godine, a koji ponovo uključuje navodne obdukcije. Osim toga, navodi se, ranije ove godine Pravda.ru pisala je o navodnom susretu nekolicine znanstvenika s izvanzemaljcima. Prema njihovim tvrdnjama umirovljeni službenik Ministarstva obrane, Alexey Savin, novinarima je otkrio da je “kasnih ‘80-ih godina skupina istraživača uspjela ostvariti kontakt s predstavnicima druge civilizacije”.

Izvijestili su i o tome da je Ministarstvo obrane sredinom ‘80-ih organiziralo “golemu studiju paranormalnih fenomena. Područja na kojima su se izvodile vojne vježbe nisu slučajno odabrana. Stručnjaci su donijeli zaključak da se NLO-i nedvojbeno pojavljuju na mjestima na kojima se testiraju vojna oprema i oružje”.

Također, citiran je i Vasily Yeremenko, član Akademije za sigurnost, obranu i snage reda i bivši KGB-ovac, koji je kazao da je “tema NLO-a sveprisutna. A upravo zbog njezine skandalozne prirode ozbiljni znanstvenici ne žele se izjasniti po tom pitanju”, prenosi Huffington Post ostavljajući otvorenim pitanje zašto se ovime nije pozabavio niti jedan zapadni medij, neovisno o tome je li u pitanju zabava ili ozbiljna tema.
Upozorenje: video sadrži uznemirujuće prizore

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close