Video: Svečano otvoren Poslovni „Suša centar”

Uz obilježavanje 29. avgusta, Dana Općine Visoko i Dana ZDK, društvena zajednica dodatno je obogaćena sa novoizgrađenim Poslovnim „Suša Centrom“.
Ovaj, po najvišim standardima izgrađen, „Suša Centar“ samo je jedan u nizu privrednih rezultata porodične firme, koju je davne 1993. osnovao Meho Suša.
Braća Mahir i Osman Suša više nego uspješno nastavljaju razvijati poslovne ideje svoga oca rahmetli Mehe Suše.

Današnja svečanost je okupila veliki broj privrednika i zvaničnika društveno-političke zajednice. Prije svečanog čina presjecanje vrpce – svečanog otvaranja Poslovnog “Suša Centra”, što su učinili načelnica općine Amra Babić i Mahir Suša, jedan od dvojice braće koji više nego uspješno vode “Suša Commerce”, prisutnima su se obratili:

Izudin Ahmetlića, vlasnika i direktora „HIFA OIL”-a Tešanj u ime privrednika koji uspješno posluju s firmom “Suša Commerce”,
Amra Babić, načelnica općine Visoko,

Osman Suša, prvi čovjek porodićne firme “Suša Commerce”, u okviru koje je i Poslovni “Suša Centar”.


Izgradnja ovog reprezentativnog objekta je višemilionski projekat. Centar se prostire na 6533 kvadratna metra, od čega podrumske prostorije 2176 kvadratnih metara, prizemlje 2135, a prvi sprat na 2 221 kvadratni metar. Sa početkom rada Poslovnog „Suša centra“  otvoreno je i novih 80 radnih mjesta, što je za današnji poslovni ambijent, respektabilan broj, te prodajni prostori deset privrednih subjekata: Konzum, Evropa Trade, Planika, Imtek, Carica Tobaco, Zlatara Nermina, poklon shop Emea, frizerski salon Kreativ, Secom, Moja banka i restoran S-centar.

Na jednom mjestu, na ulazu u grad Visoko sa auto ceste A1 i regionalnih puteva iz Kaknja i Kiseljaka, u Poslovnom „Suša centru“ obuhvaćena je i trgovinska i ugostiteljska  vrhunska ponuda za sve uzraste o čemu će, naravno, svjedočiti period ispred nas.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close