Video: PS Visoko – Otvoren novi administrativni odjel

Uz prisustvo brojnih zvanica iz Zeničko-dobojskog kantona, danas je u Visokom otvoren novoizgrađeni odjel za izdavanje ličnih dokumenata.

Na svečanoj ceremoniji otvorenja prisutnima su se obratili ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Hajrudin Žilić, premijer Vlade Kantona Miralem Galijašević i načelnica Općine Visoko Amra Babić.

Vrijednost ovog projekta u Visokom je skoro 230.000 KM, od čega se na građevinske radove odnosi oko 190.000 KM. Prostor za stranke je u značajnoj mjeri proširen, a građanima je, umjesto dosadašnjih pet, na raspolaganju devet šalterskih mjesta. Osim toga, instalirana je i oprema za primjenu sistema biranja brojeva, vrijedna 25.000 KM, što će uveliko smanjiti gužve na šalterima. Preostala sredstva utrošena su na opremanje i uređenje prostorija.

U svom obraćanju ministar Žilić je, između ostalog, naglasio da je još prije sedam godina ovo Ministarstvo donijelo odluku da se poslovi izdavanja ličnih dokumenata izvršavaju u vlastitim prostorima umjesto korištenja zakupljenih poslovnih prostora kod poštanskih operatera, te je na taj način ostvarena ušteda od 400.000 KM na godišnjem nivou. “Danas možemo reći da smo jedini Kanton u Federaciji BiH koji je uspio ispuniti ove ciljeve i da svih 12 organizacionih jedinica Ministarstva na području Zeničko-dobojskog kantona, usluge ove vrste građanima pružaju u vlastitim, novim i funkcionalno opremljenim šalter salama”, zaključio je ministar Žilić.

Sva sredstva namijenjena su Planom kapitalnih ulaganja Ministarstva unutrašnjih poslova za 2015. godinu.

magazinplus.eu / mupzdk.gov.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close