Video: Potpisivanjem Povelje o prijateljstvu okončana posjeta turske delegacije

Potpisivanjem Povelje o prijateljstvu i press konferencijum, jutros je okončana četverodnevna posjeta turske delegacije Visokom. Predstavnici grada pobratima, ankarskog Altintaga, te Turske agencija za međunarodni razvoj i saradnju “TIKA” i predstavnici turskog ministarstva za vodoprivredu i okoliš – minulih su dana sagledavali visočke potencijale i prioritete u kojima bi mogli dati doprinosa donatorskim sredstvima.
Ova posjeta ima za efekat donacije u vrijednosti od oko 1 milion KM: izgradnja Ambulante porodične medicine u Moštru (400.000 eura), vatrogasno vozilo i tri vozila za odvoz smeća.
Gosti iz turske prijestolnice su u protekla tri obišli nekoliko visočkih javnih preduzeća i ustanova kao i kulturno-historijskih znamenitosti, a za kraj su još jednom naglasili da se iskreno nadaju da će bratimljenje sa našim gradom biti plodonosno, te da će oni učiniti sve da se u Visokom ostvari mnogo konkretnih projekata za dobrobit svih stanovnika općine Visoko.
Načelnica Visokog Amra Babić:

Načenik bratske Općine Altindag Ankara Veysel Tiryaki:

Mehmet Sureyyaer, zamjenik direktora Turske agencija za međunarodni razvoj i saradnju “TIKA” (za Balkan i sjevernu Afriku):

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close