Video: Potpisani ugovori za projekte „Jačanje lokalne demokratije”

Danas je u Maloj Sali općine Visoko uprličeno potpisivanje ugovora sa 3 organizacije civilnog društva (OCD) čiji projekti su odabrani za finansiranje na ponovljenom javnom pozivu u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV”.
Projekti koji su odobreni za finansiranje su:

1.Udruženje „Mladi volonteri Visoko“ Visoko sa projektom „Ti se osnaži posao potraži“ u iznosu od 19.810,00 KM, trajanje 6 mjeseci;

2. NK Bosna Visoko, sa projektom „Svi za sport“ u iznosu od 19.585,00 KM, trajanje 6 mjeseci;

3. Žene za žene International, Sarajevo, sa projektom „Od margine do uspjeha“ u iznosu od 30.352,50 KM, trajanje 5 mjeseci;

Također, potpisan je i Ugovor o raspodjeli troškova između LOD IV projekta i općine Visoko kojima se reguliše finansiranje odobrenih projekata a u čijem finansiranju općina Visoko učestvuje sa 20%.
UNDP projekat „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“ finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) sa ciljem da doprinese demokratskoj stabilizaciji, pomirenju i daljem razvoju Bosne i Hercegovine kroz podršku odabranim jedinicama lokalne samouprave u uspostavljanju boljih odnosa između lokalnih vlasti i civilnog društva.

U video prilogu koji slijedi govore: Sanja Bokun, koordinator UNDP-a za grantove i investicije, Edina Ferizović, pomoćnica načelnice, Faruk Ihtijarvić, predsjednik UO NK Bosna Visoko, Belmin Debelac, predsjednik udruženja „Mladi Volonteri“ i Seida Sarić, direktorica udruženja Žene za žene International.

 

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close