Video/Foto: Sporazum o ustupanju na upravljanje lokalnog vodovoda” Smršnica”

Općinska načelnica Amra Babić istakla je”  Danas je  veoma važan dan za sve stanovnike općine Visoko. Danas dokazujemo našu spremnost da radimo zajednički i realizujemo projekte isključivo u korist građana. Danas pokazujemo da je jedan interes iznad svih – a to je dobrobit i interes svih stanovnika općine Visoko…”

Danas je u Kabinetu Općinske načelnice upriličeno potpisivanje Sporazuma o ustupanju na upravljanje lokalnog vodovoda” Smršnica’ ‘u izgradnji JKP”Visoko ”  d.o.o  Visoko .

Sporazum ispred MZ Gračanica  potpisao je predsjednik savjeta MZ  Gračanica  Emir Uzunalić, a ispred JKP”Visoko ” d.o.o. direktor  Almir Hadzialić, u prisustvu članova građevisnkog odbora.

Predsjednik savjeta MZ Gračanica Emir Uzunalić istakao je da je ovo važan dan za stanovnike MZ Gračanica , te da  saradnjom mještana , Općine Visoko  i JKP ”Visoko ”     Smršnica ulazi u siguran sistem vodosnadbijevanja.

 

Diretor JKP”Visoko”do.o.Almir Hadžialić  kazao je da je  kroz usvojeni dokumenat Reforme javnog sektora, a nakon provedenih aktivnosti na lokalnom vodovodu Kučetine,  ovo   drugi korak koji će građanima dati najbolju mogućnost oko vodosnadbijevanja i kvaliteta vode. Involvirani smo u te aktivnosti i mještani Smršnice biće uredno snadbjeveni vodom .

Općinska načelnica Amra Babić istakla je”  Danas je  veoma važan dan za sve stanovnike općine Visoko.

Danas dokazujemo našu spremnost da radimo zajednički i realizujemo projekte isključivo u korist građana.

Danas pokazujemo da je jedan interes iznad svih – a to je dobrobit i interes svih stanovnika općine Visoko.

Općina Visoko je kao jedan od prioritetnih zadataka definisala rješavanje problema vodosnabdijevanja. Javnost je upoznata o svim aktivnostima i napretku koji svakim danom postižemo na terenu.

Idemo jedan po jedan korak i rješavamo jedan po jedan problem. Svaki dan sve više građana općine Visoko postaju korisnici gradskog vodovodnog sistema koji u sebe uključuje ne samo gradski vodovod sa izvorišta Vrutak nego i lokalne vodovode.

Garancija je to urednog i sigurnog vodosnabdijevanja, organizacije odvoza smeća, održavanja lokalnih puteva – jednom riječju urbanizacije i humanijih uslova za život svih građana na što širem području općine.

Ovaj današnji događaj otvara vrata jednog novog perioda u razvoju općine Visoko. Iza nas ostaju lični interesi pojedinaca i grupa, iza nas ostaju  oni koji podjelama osiguravaju svoje pozicije.

Ispred nas stoje naši ciljevi: bolja infrastruktura,  veći životni standard i urbano područje na što većoj teritoriji općine.

Potvrda je ovo i naših strateških opredjeljenja koje je usvojilo OV Vijeće a tiću se uspostave jedinstvenog sistema vodosnabdjevanja na području cijele općine pod kontrolom JKP Visoko te samo kadrovsko i materijalno jačanje preduzeća i uopće jačanje  javnog sektora – iskazano kroz usvojeni dokumenat Reforme javnog sektora.

Ovo je i prvi lokalni vodovod koji je večinom izgrađen vlastitim, privatnim sredstvima a ušao je u jedinstveni sistem.

Svim učesnicima u realizaciji projekta izgradnje lokalnog vodovoda Smršnica želim izraziti zahvalnost u ime građana. Na  ogromnom doprinosu zahvaljujem se  svim pojedincima, institucijama, organima uprave, preduzećima , mjesnoj zajednici .

Posebno želim čestitati i zahvaliti se  stanovništvu  Smršnice koje je anketom iskazalo spremnost da lokalni vodovod u izgradnji ustupi na upravljanje JKP Visoko i na taj način postanu svjetli primjer drugima.”
____________

magazinplus.eu / visoko.gov.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close