Video: Održana komemorativna sjednica profesorici Veri Muzaferiji

U 58. godini života jučer nas je napustila profesorica Bosanskoga jezika i književnosti, Vera Muzaferija. Tim povodom danas je u Gimnaziji “Visoko” održana komemorativna sjednica u prisustvu velikog broja profesora, učenika i prijatelja.

Vera Muzaferija rođena je 06. marta 1958. godine u Visokom. Osnovnu i srednju školu završava u Visokom, a studij Bosanskoga jezika i književnosti u Sarajevu. Kao profesorica Bosanskoga jezika i književnosti radila je 31 godinu u Gimnaziji “Visoko”. Od srednje škole glumila je u omladinskoj sceni Tetara “Total” pod vodstvom profesorice Gordane Muzaferije. Od 2005. godine radila je kao asistent režije i kostimograf u seniorskom ansamblu Teatra “Total”. Za školske priredbe pripremala je mnoge recitale i drame s učenicima. Sa članovima Tetara “Total” osvojila je mnogobrojne nagrade na festivalima širom Balkana. Profesorica Vera svim učenicima je bila veliki prijatelj, učitelj, uzor i neko ko ih je usmjeravao na pravi put. Krasila ju je dobrota, srdačnost i pozitivnost u svakom trenutku. Vera se od oktobra 2014. godine borila sa melanomom na glavi, te je tri puta operisana…

Sahrana će se obaviti u danas, 23.09.2015. godine u 15:00 sati, na Gradskom groblju u Visokom.

Otišla je jedna velika heroina. U sjećanju nam sigurno neće ostati kao obična, a njena izvanredna djela uvijek ćemo pamtiti!

In Memoriam – Vera Muzaferija (1958 -2015)
Počivaj u miru!

U video prilozima koji slijede donosimo obraćanja: Ismara Imamovića, novinara, člana Tetara “Total” i bivšeg učenika profesorice Vere, Mirzeta Hindije, direktora Gimnazije “Visoko”, Halide Zilić, profesorice Bosanskoga jezika i književnosti u Gimnaziji “Visoko”, Adnana Tajića (koji je pročitao pjesmu Tina Ujevića “Pobratimstvo lica u svemiru”) i Emine Karamehić, članova Teatra “Total”

 

 

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close