-TopSLIDEVideoVisoko

SDA Visoko: U Visokom vlada teror! (Video)

Konferencija za medije

 

(Visoko, 22.09.2016) Na press konferenciji Općinske organizacije SDA Visoko, a povodom vanrednih dešavanja u općini Visoko, obratio se kandidat Koalicije SDA – SBB za načelnika općine Visoko i predsjednik OO SDA Visoko Halim Zukić:

 

„Danas na press konferenciji želim upoznati predstavnike medija sa prijetnjama i pritiscima kojima je ugrožena moja sigurnost, ali i sigurnost članova moje porodice.

Ovom prilikom posebno naglašavam da su različiti pritisci na mene počeli i prije početka predizborne kampanje te su kuliminirali sa prijetnjama kojom je ugrožena moja sigurnost.

Od početka vodim dostojanstvenu kampanju sa razvojnim programom, međutim zbog pritisaka onemogućen sam da prezentiram svoje ideje i bavim se kampanjom.

Ja ni jednog protivkandidata nisam uvrijedio ni jednom riječju a komoli djelom i želim da tako nastavim.

Ovom prilikom imam potrebu da vas upoznam sa aktuelnom situacijom. Naime, ja nisam jedini kandidat koji je doživio direktne prijetnje od Elvina Kriještorca kojeg sam i prijavio PU Visoko. Još na početku kampanje i kandidat za načelnika stranke A-SDA Refik Kurgaš je doživio prijetnje od iste osobe koju je također prijavio policiji, jer je od njega traženo da povuče kandidaturu i dadne podršku aktuelnoj načelnici.

Posljednja dešavanja u Visokom svjedoče da je ozbiljno narušena sloboda govora i iznošenja mišljenja u javnosti svakog novinara, ali i građanina, koji se usudi da kritikuje rad aktuelne načelnice. Sramota je da se u cijeloj državi kritikuje ugroženost slobode govora o čemu svjedoči i reakcija Udruženja bh.novinara a da mi ovdje šutimo.

Ja sam danas ovdje da osudim svaki napad na bilo kojeg građanina ove općine.

Niko nema pravo da provodi teror i ograničava slobodu govora. Apelujem na svakog građanina koji je doživio neugodnost ili prijetnju da slučaj prijave nadležnim institucijama.

Ne želim se miješati u rad pravosudnih organa, vjerujem u pravosuđe i institucije ove zemlje i uvjeren sam da će svoj posao obaviti na najbolji mogući način.

Nikakva politika niti borba za vlast ne može stajati iznad sigurnosti građana.

Stoga, pozivam sve nadležne institucije vlasti da rade objektivno i profesionalno svoj posao.

Zahvaljujem predstavnicima Misije OSCE-a u BiH koji su danas ovdje prisutni a posebno  predstavnicima medija što su došli na današnju press konferenciju te ih pozivam da i dalje profesionalno obavljaju svoj posao.“

Press služba OO SDA Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close