Video: Koncertom “Ko je bio Avdo Smailović” završen muzički festival u Visokom

“Evo nakon pet dana, pet različitih događaja na muzičkom festivalu Dani Avde Smailovića mogu reći da sam presretan, prezadovoljan i preponosan na Visoko, koje je podržalo ovakav projekat.”

Ovim riječima je Bartolomej Stanković, pijanist i umjetnički direktor Muzičkog festivala “Dani Avde Smailovića” prokometirao petodnevnu manifestaciju što je realizirana u novom Multimedijalnom centru Prijeko.

Prethodnih noći, svi gosti koji su učestvovali na ovom festivalu bili su impresionirani ukupnim dojmom. Među izvođačima posljednje noći bila je američka oboistica, Lindsey Kleisler: “Ovo je moja prva posjeta Visokom, mnogo puta sam prolazila pored njega, ali prvi put ga posjećujem večeras. Mislim da je ovo prelijep grad, stvarno prelijep. Svi ljudi koje sam upoznala danas bili su prijatni i mislim da je ovo grad entuzijasta. U svakom slučaju grad mi se sviđa.”

“Dane Avde Smailovića” otvorila je i zatvorila općinska načelnica Amra Babić:

Iz sinošnjeg muzičkog programa, a za ovaj izvještaj izdvojili smo “Metamorfozu” u izvedbi Bartolomeja Stankovića.

Multimedijalni centar Prijeko pokazao je svoju opravdanost, ali i zahtjevnost. Isti je predoređena za manifestacije kvalitetnog karaktera.
Amra Babić, načelnica općine Visoko izrazila je svoje zadovoljstvo da su “Dani Avde Smailovića” bili prva umjetnička manifestacija s kojom je ovaj centar i formalno pušten u funkciju.


magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close