Video – Australian Open: Berdych prejak za Džumhura, presudilo iskustvo Čeha

Damir Džumhur zaustavljen je u 3. kolu Australian opena, gdje je izgubio meč od sedmog tenisera svijeta, Čeha Tomaša Berdiha (Tomas Berdych), 4:6, 2:6, 2:6.

Nakon pet ostvarenih pobjeda, tri u kvalifikacijama i dvije u glavnom turniru, naš teniser nije mogao da napravi novo čudo protiv razornog servisera i udarača Berdiha. Damir je ipak i u ovom meču pokazao da ima igru koja može parirati i najjačim svjetskim teniserima, i sigurno je da ćemo u narednom periodu od njega doživjeti još mnogo radosti.

Na samom početku seta Berdih je imao tri brejk lopte, ali je Damir sačuvao servis i držao ga do samog finiša. U prva tri gema Čeh nije izgubio niti jedan poen na svoj servis, a kod 3:3 Damir ima 30:15 no Berdih preokreće i vodi 4:3. Još bolja situacija za Džumhura na 4:4, vodio je 30:0 na servis protivnika, ali sedmi igrač svijeta se sjajnim servisima ponovo vratio, a onda u narednom gemu stigaos do seta. Na prvoj brejk lopti, kod 15:40 Džumhur pravi dvostruku servis grešku.

U drugom setu Berdih je došao do brejka za 3:2, a onda osvojio tri preostala gema i sa 6:2 poveo 2:0 u setovima.

Sličan scenario u trećem setu, Berdih je oduzeo servis Džumhuru i poveo 3:2. U narednom gemu, prve brejk prilike za Džumhura. Čeh je obje spasio as servisima, i tako došao na prag prolaska u osminu finala. Oduzeo je još jedan servis našem teniseru i s 6:2 ostvario konačnih 3:0 u setovima.

Treba napomomenuti da je bh. teniser i u ovom meču imao svesrdnu podršku naših navijača s tribina.

www.magazinplus.eu – Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close